Una trobada d’exalumnes de l’Escola de Teixits de Canet de Mar

Diverses generacions s’uniran aquest dissabte 16 de juny en una celebració que unirà diverses generacions d’estudiants: des dels anys 60 fins al 2000

  • Redacció
  • Dijous, 14 Juny 2018 11:13

L'Escola de Teixits de Canet

L’Escola de Teixits de Canet de Mar va néixer fa gairebé un segle per impartir formació pels tècnics, industrials i obrers del sector del teixit de punt. Ara un grup d’exalumnes del centre han decidit organitzar una gran trobada el pròxim dissabte dia 16 per fer convergir diverses generacions d’estudiants. Està previst que l’esdeveniment reuneixi uns 160 exalumnes de l’Escola de Teixits que hi van estudiar en generacions molt diverses: des dels anys 60, fins al segle XXI.

Un exalumne del 1986

Cal destacar que actualment l’escola encara es manté activa però que ha fet un canvi de rumb. Així ho explica Basilio Pérez, exalumne del centre que va cursar l’any 1986 un curs de Formació Professional. Pérez té clar que l’escola ha representat el municipi de Canet de Mar durant molts anys perquè ha donat impuls a un poble tan petit i ha tingut un gran pes en la indústria de la zona. “D’aquesta escola n’han sortit molts enginyers i professionals del tèxtil”, comenta.

L’Escola de Teixits de Canet

L'Escola de Teixits de Canet

Inaugurada per Josep Puig i Cadafalch, en aquell moment President de la Mancomunitat, va ser l’única escola de teixits de punt d’Espanya. Molts anys més tard, durant el 2007, L’Escola de Teixits de Canet de la Diputació de Barcelona, va començar un procés de canvi radical de model d’activitat: l’escola universitària de la Universitat Politècnica de Catalunya es reconvertiria en un Centre de Recerca i Transferència de Tecnologia Tèxtil (CRTTT), fruit del conveni signat entre la Diputació, la Fundació Tecnològica Cetemmsa i els ajuntaments de Canet i de Mataró. La reconversió es proposava aprofitar el bagatge humà acumulat per desenvolupar una activitat rellevant i continuada de servei a la indústria tèxtil del país en el camp de la Recerca, el Desenvolupament i la Innovació (R+D+I).