Canet de Mar arranja el Parc de Can Santinyà

És una zona verda molt pròxima al nucli

  • Redacció // Foto: cedida
  • Dilluns, 28 Gener 2019 00:00

Maresme 2017/2019, parc salvinyà-canet

L'Ajuntament de Canet de Mar ha dut a terme treballs de millora forestal al parc de Can Santinyà. Principalment s'ha dut a terme una aclarida forestal per tal de reduir la densitat actual de l'arbrat. En primer lloc s'han retirat pins i branques mortes afectades pel tomicus, l'escarabat comú dels brots de pi i que podien donar problemes de seguretat. Addicionalment s'han retirat pins de les zones d'alta densitat, per tal de deixar espai i permetre un correcte creixement dels arbres restants.

Accions de manteniment

Els treballs de condicionament del parc inclouen també la poda de les branques més baixes dels pins, les alzines i els garrofers que hi ha, per tal de facilitar el pas de les persones i que s'hi pugui passejar. També la retirada d'exemplars d'altres espècies, com xiprers o Pittosporum, que impedeixen regeneració dels propis del lloc, com són els pins i les alzines i del sotabosc típic d'aquest tipus de vegetació.
Com a darrera actuació s'han eliminat les figueres de moro que hi havia, per evitar la seva proliferació, ja que es tracta d'una espècie invasora.