Canet de Mar es vesteix de gala per a la celebració de la 12a Fira Mercat Modernista

L'esdeveniment tindrà lloc els dies 13, 14 i 15 de setembre

  • Redacció // Foto: cedida
  • Divendres, 06 Setembre 2019 11:40

Maresme 2017/2019, fira modernista de canet

Cada setembre des de fa dotze anys, el centre històric de Canet de Mar es trasllada al segle passat. Figuració, recreacions, actuacions artístiques, activitats culturals, rutes, exposicions... durant tot el cap de setmana del 13 al 15 de setembre, el modernisme es reviurà a la vila maresmenca.

Per aconseguir una recreació amb el màxim de detalls possibles, canetencs i canetenques s'involucren amb la fira: ciutadania vestida d’època, comerços col·laboradors decorant les seves botigues, establiments de restauració oferint plats de l’època i entitats i associacions organitzant activitats dinamitzadores.
Pots consultar totes les activitats programades a la pàgina www.turismecanet.cat.

Una fira de pel·lícula

Aquest any, l'esdeveniment estarà dedicat al cinema modernista, que farà de vertebrador de totes les activitats de la fira.
Durant el Modernisme, el cinema va destacar per    apartar-se del realisme, centrant-se en la subjectivitat i en la creació d’efectes visuals que no reflectien necessàriament l’experiència realista. A Europa van sorgir diversos moviments modernistes com el dadaisme i el surrealisme, els quals van aprofitar molts cineastes modernistes per crear reaccions emocionals i psicològiques. Segurament, el més conegut i gran icona del moviment és Charles Chaplin, qui va donar vida a les pel·lícules de cinema mut, amb una gran crítica social sobre les condicions de vida de la classe obrera i marginada.

Segona convocatòria del concurs de cartells

Maresme 2017/2019, fira modernista de canet

El concurs de cartells, impulsat l'any anterior amb l’objectiu de fomentar la participació ciutadana i la creació artística, continuarà amb la seva segona edició.
D'aquesta manera, aquest any se seleccionarà el cartell que anunciarà la 13a edició, la de l’any 2020. La participació és oberta a totes aquelles persones majors de 16 anys que vulguin presentar les seves obres.

Les bases estaran disponibles a partir del 16 de setembre, i es podran consultar a través del tauler d’anuncis i la pàgina web de l’Ajuntament (www.canetdemar.cat), a la pàgina web de Turisme (www.turismecanet.cat) i a les emissions de Ràdio Canet.

DESTAQUEM

# MERCAT D'ARTESANS
D'11 a 14 h i de 17 a 21 h. Riera Sant Domènec, el carrer Ample, el carrer Castanyer, la riera Buscarons i la riera Gavarra.
# EXPOSICIÓ
"¡Gran éxito! El cinema a l’època del Modernisme": de 10 a 14 h i de 16 a 20 h (durant la fira). Casa Museu.
# ESPECTACLE
"La llanterna màgica": d'11 a 14 h i de 17 a 20 h. Pista esportiva de la Plaça Universitat.
# RUTES i VISITES GUIADES
Durant la fira s'ofereixen gran varietat de rutes. Informate'n i compra els tiquets a l’Oficina de Turisme (tel. 93 794 08 98).