Imprimir aquesta pàgina

3.000 assistents a la 19a Festa del Pèsol

29 empreses, 5 hortes i 6 establiments han protagonitzat activitats, degustacions i concursos de tota mena

Especials 2017/2018, tot a taula-pesols

L’organització de la Festa del Pèsol de Sant Andreu de Llavaneres qualifica la seva 19a edició d’èxit rotund. Tot i el mal temps, gairebé 3.000 visitants van participar de la festa durant els dos dies i van degustar més de 200 kg de pèsol garrofal amb la pesolada popular i la degustació dels restauradors. A més, cal destacar l’alta participació amb un total de 5 hortes, 6 establiments i 29 empreses, 17 de les quals eren d’alimentació, 8 de complements i artesania i 4 entitats del municipi. Aquesta festa ja s’ha consolidat com una de les activitats preferides dels vilatans i rep ciutadans d’arreu de la comarca.

El torneig Llavamasterxef

En el transcurs de la 19a edició de la Festa del Pèsol, també es va celebrar el torneig Llavamasterxef, una proposta d’activitats fresca i divertida per a totes les edats i que ha celebrat la seva tercera edició. Aquest any, el primer premi va ser per a l’equip capitanejat per Aleix Homs.

Més activitats

La festa va coincidir amb una nova Festa de la Primavera que té el Concurs d’aparadors i balcons com una de les activitats més destacades. El premi al balcó més ben guarnit va ser per a la Perruqueria Teresa, i el millor aparador del municipi va ser el de la Farmàcia Juan Antonio Rodríguez Vargas. A més, els vilatans encara poden escollir el guardó al premi popular del millor balcó i el millor aparador a través dels seus vots pel Facebook de l’Ajuntament.

Especials 2017/2018, tot a taula-pesols
També cal mencionar una novetat d’enguany: la celebració del primer RoomEscape del Pèsol, la Coca i el comerç de Llavaneres. Es tracta d’una gimcana urbana on els seus participants van recórrer el municipi per resoldre trencaclosques i endevinalles. Hi van participar 4 equips, els quals van valorar molt positivament la proposta. El diumenge va ser el dia d’escollir, per segon any, a la Princesa del pèsol i al Príncep Verd.