Cabrera i pares de l’EB El Castellet segueixen sense acord

El consistori defensa la conversió a Casal de Gent Gran

  • Redacció
  • Dijous, 23 Gener 2014 12:46

Maresme 2013, EB Castellet

La polèmica per la conversió de l’Escola Bressol El Castellet de Cabrera de Mar en Casal per a la gent gran del municipi està molt lluny d’acabar-se. Les posicions entre els pares dels alumnes de l’escola bressol i el consistori, en lloc d’apropar-se estan cada vegada més allunyades, i la darrera setmana una part i l’altra s’han volgut posicionar per defensar la seva postura.

Així, la setmana passada, l’Ajun­tament feia pública una nota de premsa de cinc planes en la que argumentava la conversió de l’escola bressol en equipament per a la gent gran per raons econòmiques i demogràfiques. Dilluns passat eren els pares els que acusaven l’Ajuntament “d’actuació prepotent i de caire caciquista”.

Les raons de l’Ajuntament

El consistori assegura que la decisió “pretén adaptar-se a la realitat social del municipi, optimitzant els recursos i aprofitant l’oportunitat de dotar a la gent gran d’un equipament adequat a cost baix”. Des de l’Ajuntament es recorda que ja al febrer del 2013 l’equip de govern municipal va acordar la conversió del Castellet en casal per a la gent gran acabat l’actual curs. Reitera a més que “els alumnes de Cabrera matriculats cabrien en una sola escola bressol” i que “el servei d’escola bressol pública a Cabrera presenta un dèficit molt elevat i creixent, que el fa insostenible, i això suposa un problema que cal solucionar”.

Segons dades de l’Ajuntament, dels 94 alumnes matriculats a les escoles bressol del municipi sols 49 estan empadronats a Cabrera de Mar. També respecte dels motius econòmics, assegura que el dèficit del servei “s’ha incrementat fortament en els darrers anys” i que amb el manteniment d’una sola escola bressol –l’EB Marinada– s’aconseguiria un estalvi superior als 50.000 euros.

“Caire caciquista”

A les antípodes de les raons governamentals, els pares i mares del Castellet asseguren que l’Ajuntament utilitza dades incorrectes d’ocupació i dèficit, argumenten que “si els nens són o no de Cabrera no és un factor important per tancar l’escola, és demagògia pura” i asseguren que “hi ha solucions molt més econòmiques, cèntriques i eficients per a la ubicació del Casal de gent gran”. Els pares critiquen les “divulgacions, infàmies i informació dirigida de l’Ajuntament per fer tancar l’escola” i asseguren que lluitaran per fer compatible l’escola bressol i el casal i perquè hi hagi “vida al centre del poble”.

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: