Imprimir aquesta pàgina

La renda de les famílies, per sota de la mitjana catalana

La comarca se situa en la setena posició del rànquing comarcal que encapçala el Barcelonès

Blocs, des de la gestoria-declaracio de renda

La renda mitjana per càpita dels maresmencs i maresmenques és de 15.800 euros, 800 per sota de la mitjana catalana, segons l'anàlisi de les darreres dades oficials, corresponents a 2013, i analitzades per l'Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal. Aquesta xifra situa el Maresme en la setena posició del rànquing de renda, darrere del Barcelonès, el Baix Llobregat, el Vallès Occidental, el Ripollès, el Vallès Oriental i l'Alt Penedès.

La renda va disminuir al Maresme l'any 2013 en un 2,75 per cent. Aquest descens que també queda reflectit en les dades de totes les comarques catalanes, a excepció del Baix Llobregat, supera en el cas del Maresme, la mitjana catalana (1,16 per cent).

La remuneració d'assalariats va ser el recurs bàsic de la renda de les famílies. Va representar el 58,1 per cent. Les activitats empresarials i professionals va suposar el 21,7% i els ingressos familiars procedents de prestacions socials van ser el 19,8 per cent.

Anàlisi poble a poble

L'anàlisi per municipis evidencia realitats diferents entre les 30 poblacions de la comarca. 3 municipis Tiana, Cabrils i Teià són els municipis que encapçalen el rànquing comarcal amb una renda per habitant de 19.700 € a Tiana i de 19.200 € a Cabrils i Teià. Aquesta quantitat els col·loca dins el conjunt de poblacions catalanes en el quart, cinquè i sisè lloc.

També superen la mitjana catalana Montgat, Vilassar de Mar, Alella, Sant Vicenç de Montalt, Premià de Dalt, Vilassar de Dalt, el Masnou, Llavaneres, Premià de Mar i Dosrius. Calella i Pineda són els municipis maresmencs amb una renda per habitant més baixa.