El Maresme, la comarca que més població rep d’altres zones catalanes

Les comarques limítrofes al Barcelonès són les principals receptores dels fluxos provinents de Barcelona

  • Redacció - ACN
  • Dilluns, 18 Setembre 2017 09:45

Població Maresme

Les comarques limítrofes al Barcelonès són les principals receptores dels fluxos migratoris dins de Catalunya, segons les dades de l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat) de l'any 2016. En concret, les comarques que aquell any van presentar més capacitat d’atracció dels moviments migratoris procedents de municipis d’altres comarques van ser el Maresme, amb 2.037 moviments, el Vallès Occidental, amb 1.206, el Baix Llobregat, amb 1.125, i el Vallès Oriental, amb 1.106. D’altra banda, de les 18 comarques que registren saldos negatius, el Barcelonès destaca per presentar el major saldo d’aquest signe de les migracions intercomarcals, amb una pèrdua de 7.627 sortides netes a la resta de Catalunya l'any passat.

Aquest registre permet controlar els moviments interns i destaca la correlació entre la població que deixa Barcelona i la que passa a comarques com el Maresme. La comarca del Barcelonès va ser la que va registrar més sortides d'habitants cap a altres comarques catalanes, concretament 36.433. El 26,2% de la gent va marxar al Baix Llobregat, el 20,1% al Vallès Occidental, el 14,3% al Maresme i el 9,5% al Vallès Oriental.

Curiosament, en els intercanvis migratoris amb la resta d’Espanya, que resulten de signe positiu a 32 comarques i a l’Aran, el Maresme és de les nou comarques amb saldo negatiu i  la que té una diferència major entre immigracions i emigracions (-101).

Ciutat 2014/2015, Població del Maresme

Repunt de la immigració

El saldo migratori total de Catalunya ha estat positiu per a 32 comarques i l'Aran. Segons l'Idescat no hi havia tantes comarques amb saldo migratori positiu des de l’any 2008. El saldo més gran el registra el Barcelonès, amb 25.047 moviments, i destaca com a comarca receptora de les migracions de la resta de l'Estat i de l’estranger, alhora que també és la principal emissora dels moviments dins de Catalunya. Entre les comarques amb saldos migratoris positius també hi ha el Maresme amb 3.192 persones. 

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: