Poques contractacions indefinides al Maresme

Pujen les contractacions però només un 15% d'elles són indefinides, una assignatura pendent de la recuperació econòmica al Maresme

Blocs, gestoria luis-cotitzacio contractes indefinits
L'Observatori de Desenvolupament Local ha extret algunes conclusions de l'estudi de contractes per Ocupacions al Maresme i una de les més destacades és que l'any 2016 es van formalitzar al Maresme més de 100.000 contractes laborals. Aquesta xifra supera en quasi un 4% el registre de l'any 2015 però, del total de contractacions, només el 15% van tenir caràcter indefinit, una proporció força baixa.

Contractacions temporals

El document constata que el 2016 va augmentar la contractació al Maresme perquè es van realitzar 103.820 noves contractacions, un 42% a la zona del Maresme Centre, que comprèn Mataró i els pobles del voltant. Una característica predominant, però, és la temporalitat de les contractacions perquè només el 15% de totes aquestes han estat de tipus indefinit.

Les tres ocupacions que en l'àmbit comarcal van generar més contractes el 2016 va ser la de peons de les indústries manufactureres, seguit de la de cambrers assalariats i dels venedors de botigues i magatzems. En relació als contractes de tipus indefinit, però, els tres primers llocs corresponen a cambrers, venedors de botigues/magatzems i empleats domèstics.

Una anàlisi a fons

És el segon any consecutiu que el Consell Comarcal posa a l'abast dels ajuntaments i agents socioeconòmics de la comarca aquesta eina que permet analitzar a fons el comportament del mercat laboral i fer una planificació de polítiques d'ocupació ajustades a les necessitats del territori. Aquest estudi analitza el tipus d'ocupacions primàries que es contracten al Maresme, en quines seccions econòmiques i amb quin tipus de contracte. A més, compara les contractacions dels homes i les dones i entre joves i majors de 45 anys.

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: