487 tones de roba usada al Maresme

Humana s’ocupa de reutilitzar i reciclar la roba recuperada i evita l’emissió de 1.545 tones de CO2

Recollida roba

Humana Fundación Pueblo para Pueblo és una organització que des del 1987 promou la protecció del medi ambient mitjançant la reutilització i el reciclatge de roba. En total, la fundació ha recuperat un total de 487 tones de tèxtil usat al Maresme al llarg del 2017, les quals representen un estalvi de 1.545 tones de CO2 a l’atmosfera. Cal destacar que en el conjunt de Catalunya, la fundació ha recaptat més de 5.000 tones al llarg de l’any passat.

Les tones per municipis

Humana recull peces de roba a 27 municipis de la comarca. Cal destacar que Vilassar de Mar ha estat el municipi amb més tones de roba recaptades: un total de 90 tones. Calella i Montgat el segueixen, amb 47 i 40 tones respectivament. Mataró es troba en la cinquena posició amb un total de 23 tones recollides.

La roba procedeix dels 140 contenidors de color verd d’Humana on es diposita la roba, el calçat, els complements i el tèxtil de la llar que ja no s’utilitzen i als quals Humana dóna una segona vida. El servei de recollida del tèxtil és gratuït i representa un estalvi important en les despeses de recollida i eliminació dels residus sòlids urbans.

Potencial d’aprofitament màxim

Des de la fundació, viuen les donacions com un indicador de la confiança de la ciutadania per un model de gestió del residu tèxtil amb finalitat social. El tèxtil és la fracció recollida selectivament amb potencial d’aprofitament més gran, per sobre del vidre, el paper, l’orgànica o el plàstic.

Les destinacions

La roba dipositada en els contenidors d'Humana té diverses destinacions en funció del seu estat i característiques. Al voltant del 60% d’aquesta es tracta a les plantes preparació per a la reutilització de la Fundació) i la resta es ven a empreses de reutilització i reciclatge. Cal destacar que una petita part es destina a la valorització energètica i, una altra, passa a un centre de tractament de residus per a disposició final perquè és impossible la seva reutilització.

 

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: