Els turistes prefereixen el Maresme

És la comarca de l’entorn de Barcelona que rep més visitants amb 6,9 milions de nits, un 10 per cent més que l’any anterior

  • Redacció - ACN
  • Dilluns, 12 Març 2018 09:41

Ciutat 2017, foto tot amb empenta-90 per cent ocupació hotelera

El Maresme va ser la comarca de l’entorn de Barcelona que  que més pernoctacions hoteleres va registrar durant el 2017, seguida del Baix Llobregat i el Garraf. Ho recull 'l'Informe de Resultats de l’activitat turística a Barcelona 2017, ciutat i província'de la Diputació de Barcelona i l'Ajuntament de la capital catalana. L'estudi constata que totes les comarques de la demarcació –sense comptar el Barcelonès- van sumar 14,6 milions de pernoctacions. La xifra és un 7,9% més que la del 2016, i hi tenen un pes rellevant les 6,9 milions de nits registrades al Maresme, un 10 % més que les de l’any anterior.

Pel que fa al nombre de visitants, durant el 2017 les comarques de l'entorn de Barcelona van acollir 4,3 milions de turistes i la capital catalana en va sumar 7,6 milions, tancant un nou any rècord que va superar les dades del 2016.

De cara a aquest 2018, l'informe augura que es mantindran o superaran les xifres d'ocupació hotelera de l'any passat, quan va haver pics del 84%.

 

Barcelona en sentit ampli

Tant la Diputació com l'Ajuntament de Barcelona han ressaltat la "irradiació" dels turistes de Barcelona cap a la resta de municipis de la demarcació. "Tenim una conurbació que va més enllà de la ciutat", ha ressaltat el regidor de Turisme, Agustí Colom, subratllant que els turistes que parlen de 'Barcelona' com a destí ho fan amb una "visió àmplia" i en realitat escullen destinacions que no són la pròpia capital catalana. Colom ha admès, però, que les xifres manquen parcialment d'informació pel que fa a l'impacte turístic, ja que no inclouen ni els allotjaments rurals ni els habitatges d'ús turístic.

 

Els hotels es refan tímidament de la davallada de l'estiu
"Som un destí amb un gran posicionament internacional", ha afegit el diputat adjunt de Turisme, Miquel Forns, que ha destacat les xifres registrades durant el conjunt del 2017 malgrat a l'estiu i la tardor hi va haver una lleugera davallada de les reserves als hotels degut als atemptats terroristes de l'agost i a la celebració del referèndum de l'1 d'octubre. "Tenim una potència notable que ens dona una inèrcia significativa per enfrontar-nos a les dificultats", ha assegurat Forns.

Més credibilitat

Colom assegura que la ciutat i les comarques de l'entorn han guanyat "credibilitat", i ha posat com a exemple les dades positives al final del 2017, quan tota la demarcació–incloent el Barcelonès- ha acabat sumant més de 12 milions de visitants, amb un increment del 3% en relació al 2016. De cara al futur més immediat, però, la Diputació de Barcelona ha senyalat la necessitat d'atraure més turistes internacionals per tal d'incrementar el nombre de pernoctacions –són els que fan estades més llargues- i també la despesa mitjana, situada actualment entorn dels 900 euros per persona.

En aquest sentit, pel que fa al perfil dels visitants que el darrer any s'han apropat als hotels de les comarques de l'entorn de Barcelona, en un 28% dels casos eren turistes de l'estat espanyol, mentre que un 46,4% eren d'Europa, i un 25,6% procedien de la resta del món. En general, gairebé la meitat dels turistes havia estat anteriorment a la zona. En relació a les preferències, dins la ciutat de Barcelona, la Sagrada Família va ser l'indret que més va atraure els visitants, seguit del Park Güell i el Museu del FC Barcelona. Fora de la capital catalana, la Roca Village, el Monestir de Montserrat i el Circuït de Montmeló van ser els punts més triats.

L'Hotel Ciutat de Mataró

Bones expectatives per a Setmana Santa

De cara a aquest 2018, l'Observatori de Turisme ha destacat que les xifres de pernoctacions hoteleres del mes de gener han estat superiors al mateix mes del 2017, fet que els permet augurar que la Setmana Santa tornarà a registrar bones dades en termes d'ocupació. Sense acotar la previsió, el coordinador de l'Observatori, Damià Serrano, ha assegurat que un primer sondeig entre els hotels de les comarques de l'entorn de Barcelona indica que l'ocupació serà "similar" a la del 2017, quan es va arribar al 78% en els dies no festius i al 84% entre Divendres Sant i Dilluns de Pasqua.

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: