Unitat per a la preservació de la costa del Maresme

El Comissionat del Litoral vol promoure una acció coordinada entre els municipis afectats de la comarca que reculli també les aportacions de les entitats implicades

  • Mireia Camacho i Fotos de Daniel Ferrer
  • Dilluns, 25 Juny 2018 00:00

Maresme 2014/2015, platja vilassar de mar

El Comissionat per a la Preservació del Litoral del Maresme, format per representants de tots els grups comarcals i la Plataforma Preservem el Litoral, ha fet una anàlisi sobre la pèrdua de platges i les actuacions a emprendre. S'ha arribat a la conclusió de què cal una actuació coordinada i que és necessari disposar d'una assessoria tècnica especialitzada.

L'acord pres pel Comissionat i la Gestió del Litoral del Maresme comença per reconèixer la divisió de dues zones del litoral, tot i que el problema té un origen és comú: La zona nord (entre Arenys i Blanes) demana solucions dirigides a recuperar una dinàmica litoral sostenible que, de forma natural, asseguri les aportacions naturals de sorra al mar. I d'altra banda la zona sud (entre Arenys i Montgat) que necessita intervencions d'enginyeria respectuoses amb el medi a causa del maltractament del territori amb actuacions urbanístiques com eliminació de les rieres o construcció de ports.
 

Davant aquestes propostes, el Consell Comarcal vol promoure una acció coordinada entre els municipis afectats de la comarca que reculli també les aportacions de les entitats implicades.

Contractació d'un servei tècnic d'assessoria

Avaluant la situació i les possibilitats de contribució del Consell Comarcal s'ha acordat que, seguint el model del Pacte per la Mobilitat Sostenible del Maresme, la Presidència del Consell Comarcal proposarà al Consell d'Alcaldes la contractació d'un Servei Tècnic d'assessoria, preferiblement d'àmbit universitari. Aquest tindrà la finalitat de revisar críticament els projectes del Ministeri amb repercussió a la costa del Maresme, crear un canal d'interlocució amb els responsables dels projectes o fer el seguiment de l'execució dels compromisos legals dels ports de la comarca entre altres.