Martínez dimiteix del Consell Comarcal i denuncia una conxorxa en contra

Reconeix que va fer un arranjament al jardí de casa amb "dotze maons" de l'Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt que "s'havien de llençar"

  • Redacció - ACN
  • Dimecres, 04 Juliol 2018 18:19

Miquel Àngel Martínez - CCM

El fins ara president del Consell Comarcal del Maresme, Miquel Àngel Martínez, va dimitir dimecres després que el PDeCAT li hagi demanat que s'apartés per l'afer de les obres particulars que va fer a casa seva amb material de l'Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt, d'on es mantindrà com a alcalde. Martínez va explicar que un operari municipal va fer un arranjament al seu jardí particular però “fora del seu horari laboral”. Tot i això, admet que el treballador va utilitzar, sense el seu consentiment, “dotze maons” sobrants d'una obra pública que “s'havien de llençar”. 

Assegura que l'error va ser no haver ordenat la retirada dels maons un cop va conèixer els fets, que ara han transcendit a la llum pública a través de la gravació d'una conversa entre tots dos.

Miquel Àngel Martínez - CCM

Una "conxorxa" d'algú proper

Amb tot, Martínez entén que el partit li hagi demanat la dimissió del Consell Comarcal del Maresme perquè aquest és un càrrec “polític” que depèn de la confiança o no del partit. Per contra, ha decidit mantenir-se com a alcalde de Sant Vicenç de Montalt on, assegura, manté intacta la confiança dels veïns.

L'alcalde santvicentí assegura que centrarà els seus esforços en “reconstruir l'honorabilitat” i en fer que tots els fets surtin a la llum per poder demostrar que algú del seu propi “entorn” li ha volgut fer mal políticament. Martínez sospita que algú del seu propi grup municipal o de la militància del partit hagin pogut maniobrar per preparar la gravació de la conversa.

La seva versió: va donar feina a l'operari per ajudar-lo

Martínez recorda que els fets es remunten al 2011 i assegura que la gravació que el delata forma part d'una "conxorxa" orquestrada per algú del seu entorn. Martínez ha explicat que va donar feina a un treballador de l'Ajuntament fora del seu horari laboral al consistori perquè pogués guanyar-se un sobresou just quan estaria travessant un mal moment econòmic i personal. L'alcalde no ha pogut garantir que les feines sempre es fessin fora de les hores de feina a l'Ajuntament però insisteix que aquest és l'acord que tenia amb ell. Sobre l'ús de material de l'Ajuntament, Martínez ha detallat que es tractaria de només dotze maons que l'operari hauria aprofitat sense consentiment de l'alcalde i que, en tot cas, es tractaria de material sobrant d'una obra pública que estava previst llençar. Quan es va assabentar, explica, es va "enfadar molt" però no li va donar importància.

Ara, reconeix que el seu error va ser no demanar que es retiressin aquests maons de casa seva, diu que en cap cas es pot parlar de corrupció o malversació de fons i apunta a una "conxorxa" contra la seva persona com a desencadenant de la polèmica.

Miquel Àngel Martínez - CCM