Els veïns d’Argentona veuen amb recel el nou procés participatiu del consistori respecte el POUM

La polèmica dels darrers temps sembla no tenir solució tot i l’intent d’apropament de l’ajutnament que l’AV veu con una “estratègia política”

L'ajuntament d'Argentona ha iniciat un procés participatiu per aprovar el Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) amb el màxim consens ciutadà possible, després que els plantejaments inicial impregnessin el municipi d'un clima de crispació. Tot i aquesta voluntat, els veïns ho entenen ara com a una “estratègia política” i no com a una voluntat real d'arribar a acords. El “creixement vertical desmesurat” amb uns 1.800 habitatges i 3.000 habitants, el cas de les cases del MOPU, o requalificacions sonades com dels de l'actual camp de futbol, la nova zona industrial i el Turó de Sant Sebastià. Aquests són alguns dels punts del futur POUM d'Argentona que durant el darrer mig any ha posat en peu de guerra als veïns, una situació que l'ajuntament pretén reconduir.El POUM es troba ara a l'espera que es resolguin les al·legacions presentades en la seva aprovació inicial. El document també caldrà revisar-se a nivell legal, ja que la reforma de la Llei d'Urbanisme obliga ara a fer uns estudis més precisos pel que fa, per exemple, a mobilitat o medi ambient. La regidora d'Urbanisme, Montse Brugal, ha explicat que ambdós processos s'estan fent en paral·lel.Brugal ha explicat que s'ha creat un Consell Assessor del POUM on hi ha representats diversos moviments ciutadans del municipi per trobar “elements d'acord” per tirar endavant el planejament d'Argentona “amb el màxim consens i la mínima crispació possible”. Per fer-ho, s'han programat cinc reunions fins a finals del mes de març.La crítica de l’Associació de VeïnsTot i aquesta bona voluntat, el president de l'Associació de Veïns d'Argentona, Pep Nieto, ha explicat que el debat sobre el POUM “ja està mort i no es pot revifar”. Nieto considera que la creació del Consell Assessor és una “estratègia política” per les pròximes eleccions municipals. El representant veïnal ha criticat que ja en la primera trobada no es va seguir “el camí correcte”.Nieto denuncia que les reunions del Consell Assessor del POUM s'estan fent sense saber com es resoldran les al·legacions presentades i que s'està debatent sobre el planejament que l'ajuntament ja va presentar i contra el qual “ja s'ha mostrat el seu desacord”. La propera trobada es farà dilluns i girarà al voltant dels usos del sol.

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: