Els familiars de malalts mentals qüestionen l’efectivitat de la Llei de Dependència

Critiquen que el sistema d’avaluació no té en compte les característiques específiques del col·lectiu

L’Associació de familiars de malalts mentals del Maresme ha posat en dubte l’efectivitat de la LLei de Dependència pel que fa a les persones afectades per una malaltia mental. En concret, l’entitat denúncia que el sistema de valoració del grau de dependència no contempla les peculiaritats conductuals i cognitives d’aquest col·lectiu. Segons els seus càlculs aquest fet suposaria que més d’un 90% de les persones amb algun transtorn mental greu no arribarien als 25 punts mínims per rebre algun tipus de prestació o servei. El sistema de valoració actual estableix un sistema de puntuació objectiu per a activitats concretes que determina el nivell de dependència de cada persona i, per tant, les ajudes i prestacions que necessita. L’AFAMMA assenyala que aquest sistema es basa en el grau de desenvolupament físic de les activitats diàries i no contempla un enfocament integral. “El barem no contempla adequadament les característiques que defineixen el tipus de la dependència de les persones afectades per una malaltia mental i la de persones amb discapacitat intel·lectual”, assenyala l’associació en un comunicat. El sistema de valoració ha inclòs posteriorment algunes esmenes que segons l’entitat no solucionen el problema, ja que segons afirma aquestes no donen eines suficients per reflectir el tipus de dependència de la persona avaluada quan aquesta té una malaltia mental o una discapacitat intel·lectual. Sota aquest anàlisi l’AFAMMA, denúncia que moltes persones d’aquest col·lectiu quedaran excloses de les prestacions de l’administració i d’un dret social contemplat per la pròpia Llei, el que suposaria un greuge comparatiu.

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: