Pujol reivindica arrels maresmenques en la presentació de les seves memòries a Premià de Dalt

Acompanyat pel co-autor de la biografia, Manuel Cuyàs, Pujol repassa els records d'infantesa i joventut viscuts al Maresme

L'expresident de la Generalitat Jordi Pujol va presentar el cap de setmana a Premià de Dalt el primer volum de les seves memòries, que abarquen des del seu naixement fins que va guanyar les primeres eleccions a la Generalitat l'any 1980. Acompanyat del co-autor de la biografia, el periodista i escriptor mataroní Manuel Cuyàs, Pujol va fer un repàs dels vincles de la seva família al Maresme.

Tot i haver nascut a Barcelona, Pujol va relatar que va estar al municipi maresmenc “els anys de la guerra i els estius” i també “venia molt per Nadal”. Va afegir “durant bastants anys no hi anava tant, però en aquests darrers he anat tornant, i m'hi sento molt bé”. Un dels elements que refermen la intenció de Pujol de reivindicar les seves arrels maresmenques, és l'inici del llibre, que comença amb la frase “sóc fill del Florenci Pujol i Brugat, de Premià de Mar, i Maria Soley i Mas, de Premià de Dalt”. Manuel Cuyàs, co-autor de les memòries, va assenyalar que aquest inici del relat marca una declaració de principis.L'acte de presentació de les memòries de l'ex president va aixecar molta expectació a Premià de Dalt, on van assistir persones que l'han conegut, tant en la vessant personal com política. Editat per Proa, el primer volum de les memòries de Jordi Pujol repassa també la primera presa de consciència de com va quedar Catalunya després de la Guerra Civil; la cerca de referents catalanista; la lluita antifranquista i l'activisme polític, que el va dur a la presó, i la seva arribada al Govern català.