Miquel Àngel Martínez, assenyalat per unes obres particulars que podrien ser irregulars

L'oposició a Sant Vicenç de Montalt li demana la dimissió com a alcalde i no es descarta la moció de censura i pot saltar de la presidència del Consell Comarcal

  • Redacció - ACN
  • Dijous, 28 Juny 2018 16:24

Consell Comarcal Maresme

El futur polític de l'alcalde de Sant Vicenç de Montalt, Miquel Ángel Martínez (PDeCAT), podria tenir les hores comptades, després que s'hagi filtrat una conversa telefònica amb un operari municipal de la que es desprèn que Martínez hauria fet obres particulars a casa seva amb recursos del consistori. L'oposició li demanarà la dimissió aquest dijous al ple municipal i si no plega no es descarta que s'activi una moció de censura. D'altra banda, des del PDeCAT es plantegen què fer al govern Consell Comarcal del Maresme, on justament Martínez és també president. El líder del partit a la comarca, Carles Bosch, no ha avançat quina serà la decisió final, que es podria prendre aquest divendres, però avisa que el PDeCAT "no es pot permetre que es posi en qüestió el bon nom del partit".

Un treballador de l'Ajuntament, que respon al nom de Xavier, truca l'alcalde de Sant Vicenç de Montalt, Miquel Àngel Martínez, per exposar-li els seus "nervis" per les preguntes i comentaris que li fan altres membres de l'Ajuntament sobre els treballs que estaria fent a casa de l'alcalde: "Si algú de l'Ajuntament ve a casa teva vigila amb el material", li insisteix l'operari.

L'alcalde intenta tranquil·litzar-lo i assegura que ningú té "cap prova de res" i li demana que no li doni "més voltes" i que no "compliqui la història". L'alcalde també intenta advertir el treballador: "No te'n refiïs de ningú d'aquest ajuntament. Hi ha molt mala llet i si et poguessin enfonsar, t'enfonsarien".

Aquesta és la conversa que s'ha filtrat sobre les presumptes obres que l'alcalde hauria fet a casa seva amb recursos públics i que comprometen el seu futur al cap davant del consistori i del Consell Comarcal. Aquest mateix dijous, al ple ordinari previst per a les 20h del vespre es preveu que l'oposició li demani la dimissió al consistori.

Ciutat 2014/2015, President Consell Comarcal

Les reaccions polítiques

"Considerem que els fets són d'una gravetat que mereix de tot rebuig polític i moral", afirmen des del PSC. "El municipi es mereix una administració lliure de tota sospita i honesta. I és la nostra responsabilitat vetllar per tenir un alcalde transparent", afirma el primer secretari del PSC al municipi, Xavier Sandoval. També els republicans han mostrat la seva "sorpresa" pel contingut de la gravació telefònica. El cap de files d'ERC, Enric Pardo, demana a Martínez que faci "un pas al costat" i permeti que el PDeCAT continui governant al municipi amb una altra persona al capdavant. Si no es així i s'activa la moció de censura, des d'ERC afirmen que hi donaran suport.

Perquè una eventual moció de censura prosperi caldria la participació de tots els grups de l'oposició, que sumen set regidors, pels sis que té el PDeCAT. La suma hauria de posar d'acord els independents de 9 Sant Vicenç, el PSC, ERC, Cs i el PP.

 

Nou pacte Consell Comarcal

Al Consell hi haurà canvi

En funció del que acabi passant al ple d'aquest dijous, el PDeCAT té previst moure fitxa divendres al Consell Comarcal del Maresme, on governen de la ma del PSC i amb Martínez al capdavant de l'ens. Tot i que no s'ha pronunciat obertament, el PDeCAT no descarta que se li pugui demanar la dimissió per no malmetre la imatge del partit.

 

Martínez diu que la gravació és il·legal

El president del Consell Comarcal del Maresme i alcalde de Sant Vicenç de Montalt, Miquel Àngel Martínez, diu que les acusacions sobre les presumptes obres particulars que s'hauria fet a casa seva amb recursos municipals estan basades només en "comentaris". Els fets haurien passat fa set anys i es desprenen de la gravació d'una conversa telefònica que s'ha filtrat ara entre l'alcalde i un operari municipal. Segons el mateix Martínez aquesta gravació és "il·legal" i diu que ha posat el cas en mans dels serveis jurídics per analitzar la cinta i comprovar si està "descontextualitzada o escapçada" per poder emprendre accions jurídiques. L'alcalde declina fer declaracions sobre el contingut de la conversa i evita pronunciar-se sobre com va fer les obres de casa seva.