Vilassar de Dalt celebra la seva festa major

Del 23 al 26 d’agost, els vilassarencs gaudiran d'una celebració repleta de música, foc i tradició

  • Marina Alaminos // Foto: Cedida
  • Dijous, 22 Agost 2019 07:29

Maresme 2017/2019, festa major sant genis

Quan falta un mes perquè se celebri la Festa Major d’estiu, Vilassar de Dalt ja ha enllestit els últims detalls del programa dels Sants Genís. Festa, música, ball i tradició ompliran els carrers de la vila entre el 23 i el 26 d’agost, en una programació elaborada conjuntament per l’àrea de Festes de l’Ajuntament, la Comissió de Festes i les entitats de Vilassar de Dalt.

Activitats per a tota la família

Els més petits de la vila podran gaudir de l’hora del conte, que donarà el tret de sortida a la Festa Major amb la lectura de "La fortuna de la gallina", a càrrec d’El Cantallaire. El dia 24, una nova edició del Rebombaigua despertarà i remullarà tots els veïns de Vilassar de Dalt, i tot seguit s’instal·laran inflables d’aigua a la plaça de la vila per combatre la calor de l’última setmana d’agost.

Els més menuts de la festa també podran jugar amb els gegants a la Matinal Gegantera, que se celebrarà el diumenge 25 des de les onze del matí. A més, la tradicional Sindriada torna un any més a Vilassar de Dalt. Qui serà el guanyador del concurs de menjar xíndria més esperat?

Enguany, la colla infantil de Diabòlics Anònims compleixen el vintè aniversari. I ho celebraran amb l’emblemàtic correfoc infantil de festa major, que cremarà els carrers i carrerons de Vilassar de Dalt la nit de diumenge. L’acte culminarà amb la festa de l’escuma.

Festa i tradició

Maresme 2017/2019, feta major sant genis

Les festes dels Sants Genís tornen a apostar per activitats tradicionals com el Ball de Sardanes, el Correfoc o la Sardinada amb Havaneres, que tancarà la Festa Major d’estiu. El primer dia de festa, després de la Cercavila Esbojarrada, el DJ Eduard Hernández amenitzarà una nit que començarà a les nou amb el sopar popular a la fresca.

El dissabte, el Pregó de festa major arribarà de la mà de Joan Artigas, escultor vilassarenc. La nit acabarà amb la sessió dels DJs Maria Robles i Porco Rosso. I diumenge, l’ofici solemne precedirà el Brindis de Festa Major i el ball dels 20 anys dels gegants nous.

Després de quatre dies, la festa arribarà al final amb el correfoc d’adults, on els Diabòlics Anònims, acompanyats dels Diables del Vi d’Alella i dels Peluts de Foc de Cabrils, celebraran la tradicional festa del foc.