Vilassar protegeix la seva vegetació dunar de platja

La senyalitza degudament per a la seva protecció

  • Redacció // Foto: arxiu
  • Dimarts, 11 Desembre 2018 00:00

Maresme 2017/2018, platja dunar vilassar

L'Ajuntament de Vilassar de Mar ha instal·lat, a la zona de vegetació psammòfila de la platja de Ponent, tres plafons informatius que expliquen la riquesa ambiental que aquest espai representa. D’aquesta manera es completa l’actuació d’adequació i millora de la zona de vegetació dunar que es va començar al juny quan es va renovar la tanca perimetral de cordes i estaques per garantir la conservació de la zona i prevenir actes incívics que la malmetin.

Vilassar de Mar és una de les platges del litoral barceloní on encara es pot trobar vegetació dunar, concretament uns 600 metres repartits en tres zones, que es troben a la línia de la costa de la platja de Ponent, just davant del Mercat de Flor i Planta. La vegetació psammòfila és un tipus de vegetació adaptada a viure en substrats sorrencs com les platges i les dunes.

Les plantes han desenvolupat adaptacions diverses que els permet viure sobre la sorra, on el sòl és inestable i molt permeable. Es tracta de plantes capaces de sobreviure en condicions extremes de sequedat i fortes ventades, i per la seva proximitat al mar, en terrenys on la salinitat pot ser elevada.