L'artista Joan Poch inspira el torró d'autor 2019 de la pastisseria Uñó

Està fet de xocolata negra i en destaquen el seu sabor intens i amarg

  • Redacció // Fotos: Daniel Ferrer
  • Dimecres, 04 Desembre 2019 13:46

Presentació del turró de la Pastisseria Uñó 2019

Caludi Uñó, mestre pastisser i propietari de la Pastissera Uñó, ha estat l'encarregat de transformar una obra de Joan Poch en un torró de trufat de xocolata negra 60% amb polpa d'albercoc i suc de mandarina, amb trossets de pell de taronja.

Durant l'acte de la presentació del torró, que va tenir lloc dimarts a la tarda a La Destil·leria, Poch va mostrar-se molt content de ser l'escollit pel torró d'autor. "Tenia molt clar que la peça final de xocolata havia de ser prou atractiva perquè vingués de gust tenir-la davant la taula i menjar-la", explica Poch. Per això va escollir una escultura en ceràmica més senzilla que les seves obres habituals. L'obra en la qual s'inspira el torró és un homenatge a la mateixa ceràmica, simulant una mena de recipient, ja que "la majoria de peces que es fan amb ceràmica són utilitàries" i amb el detall dels dits marcats en el cos, simulant la manipulació del fang.

Presentació del turró de la Pastisseria Uñó 2019

Uñó, per la seva part, va explicar les especificacions tècniques de la peça gastronòmica: "quan el posem a la boca, primer apareixen els gustos àcids de la fruita, amb l'albercoc, la mandarina i la taronja".

Joan Poch és nascut a Vilafranca del Penedès, però viu i treballa a Mataró, on hi té el seu estudi.

Presentació del turró de la Pastisseria Uñó 2019