Can Miracle

Oriol Ruiz. Físic.

Estimats lectors, permeteu-me avui la llibertat, d’aprofitar-me d’aquest espai, per rebatre un article d’opinió firmat per un il·lustre mataroní en un diari nacional, en el que es fa referència a la nostra ciutat. Al meu entendre, l’article, basant-se en una experiència personal molt particular, transmet un visió molt parcial i poc encertada de la realitat.L’article en qüestió, es titula “Can Miracle”, està escrit per en Manuel Cuyàs i es va publicar al diari el Punt-Avui a finals de Gener. Bàsicament, l’article descriu com una lacra “municipal”, el tancament en menys d’un any dels Referents de la ciutat: La Caixa Laietana, la llibreria Robafaves i la pastisseria Can Miracle. Sobre aquesta última en recorda els temps gloriosos, on Can Miracle servia els banquets de la Generalitat o de la casa del Rei i on, segons l’autor, mitja Catalunya n’havia participat.

També segons l’autor, la famosa pastisseria era un motiu d’orgull per a la ciutat i la seva pèrdua ens deixa a tots orfes de referents i situa a Mataró a la “trista categoria suburbial”.

 

Lamento molt el tancament de Can Miracle, sobretot pels llocs de treball, però també per la història que representa i per la gent que hi ha dedicat molts esforços en tirar-la endavant, però sincerament, després de llegir l’article del senyor Cuyàs a un servidor ja quasi que li vénen ganes que tanquin d’una vegada per totes, tots els Referents de la ciutat. És difícil de suportar un dia i un altre, aquesta ploramica constant, aquest ‘recorda allò que vàrem ser i ja no som’, aquest discurs fatalista que no aporta res, i sobretot aquesta manca tan brutal d’autocrítica.Sincerament a mi se’m fa difícil d’entendre que el tancament de Can Miracle, relegui a Mataró a una “categoria suburbial”. Però no dubto que pel senyor Cuyàs sigui així, segurament per a ell, i per a d’altres com ell, habituals dels famosos banquets, en el seu imaginari col·lectiu, en la seva visió del que és important i diferencial, la seva pèrdua és un daltabaix irrecuperable.Del que potser no s’adonen, és que potser va ser la seva pròpia complaença la causant de l’enfonsament de tot allò que tan estimaven.

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: