Abril

Isidre Julià i Avellaneda. Mataroní de l’any 1972

Hem deixat enrere l’hivern. Ara l’abril ens duu el camí devers la plenitud primaveral. El refranyer ens il·lustra amb molts d’aforismes que se sustenten en les vel·leïtats d’aquest temps vernal. Un còctel de fantasies, capricis i excentricitats que li són, al cap i a la fi, pròpies. Ben seves. Característiques de l’estació que el determina. Els homes som oblidadissos. Sort en tenim. Ens recordem de la maltempsada al llarg d’aquest hivern passat? Essent així, ara ja esperem uns dies atemperats pel sol, melanconiosos a les horabaixes lentes i somniadores. I si ens cau algun xàfec sobtat o els núvols embogits pel vent ens creen espais de sol i ombra successius, impertinents a la sensibilitat, no en mantindrem cap greuge durador. El bon temps avança. Les hores de claror s’allarguen pels dos llostres: el matutí i el del capvespre. La roba -sobretot la femenina- ha estrenat moda i voluptuositat i atractiu. I m’estic d’altres adjectius més libidinosament incisius perquè la meva edat per prudència adquirida i la hipocresia per imperatiu social m’hi forcen. És allò que deien -o es diu encara- que la dona del Cèsar a més d’ésser honesta ho ha de semblar. Ha arribat el temps de preparar-nos el físic per a l’estiu. Ens hem d’enmorenir, hem de fondre els ‘michelins’. Vinga, doncs, a la gimnàstica pública tafanera i a l’exposició mig cancerígena dels raigs Uva o dels solars. Els miralls i les bàscules de bany treballen més que no mai. I no cal dir l’utillatge depilador. El mes d’abril com a portaveu de l’esclat òptim -com el d’agost a causa de les vacances i el de desembre, no cal dir perquè- són els mesos més esperats, benvinguts i lloats de l’any. Els trompetaires del goig suprem del viure emplenen el pentagrama de la vida d’himnes de música alegre i els poetes cantors de la natura, n’escriuen odes amb ploma daurada. Els estralls físics i psicològics ca­rac­terístics que aquests tres mesos pro­voquen, no solament són minimitzats sinó que en resten amnistiats. Desitgem que aquesta impunitat abasti tot i tothom. Feliç primavera. 

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: