Caçador

Isidre Julià i Avellaneda. Mataroní de l’any 1972

Ignoro si és o no temps de veda.Però tranquil -amic caçador- que no aixecaré la llebre. Al meu costat no li caldrà escopeta ni cartutx ni prémer el gallet. La pau sigui amb nosaltres. Ara hi ha un foc tècnic reviscolat per les flames d’Horta. Es cremen anyalment moltes hectàrees de massa forestal. I les morts dels bombers causen un dol immerescut als familiars i, nogensmenys a vostè, si bé per raons distintes, amic caçador.No oblidem que la caça a les pri­meries de l’home quan encara gatejava fou l’activitat bàsica per a la subsistència. Fou el “primum manducare” quan el llatí -la nostra llengua mare- ni era a les beceroles de la humanitat cavernícola. La nostra nissaga ancestral.Que vostè uns quants dies festius baixi del bosc amb no més de quatre peces de caça menor al sarronet, és irrellevant. Vostè no altera l’eco-sistema. Vostè només ha de respectar la legislació legal per no esdevenir un caçador furtiu.Si dia i nit cada element animal per a sobreviure li cal assassinar-ne un altre; si aquesta hecatombe és considerada una simple funció de selecció per a la perpetuació i perfecció de les espècies, vostè, amic caçador -en tot cas- simplement coadjuva i complementa la llei natural.I, com deia suara, un parell de llebres i dues tórtores no són motiu perquè els manaires de l’Escopeta Nacional, li retirin la llicència. Perquè si vostè es creu que el film que li acabo de referenciar és una pura ficció, ha errat el tret. Ha foradat l’aire i prou.  Hom suposava que aquelles caceres que des de sempre han satisfet l’oci dels usufructuaris de les potestats de vara alta, havien caigut en desús per anacròniques, doncs, no! Si obrim els llibres d’història per a informar-nos una mica de quina mena de nissagues procedim, se’ns glaça el cor, en comprovar que ens hem dedicat sempre a matar. I si és -per a vergonya de tots- inevitable aquest dany, jo el comprenc, caçador. Ja que vostè actua des del mal menor -matar animals- que sempre és millor que no pas el pitjor. O sigui el d’assassinar els homes. Una activitat per a la qual no cal llicència. Ni veda que hi valgui.

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: