Subjectivitats primaverals

Isidre Julià i Avellaneda. Mataroní de l’any 1972

Hom mira, escolta, llegeix. Recull informació. I quin ús en fa?. Sospesa, contrasta, conceptua. I després ho oblida o bé ho arxiva a l’ordinador cerebral en un acte purament rutinari. Però, de vegades, una ullada, un murmuri, una frase, àdhuc un simple mot, per causes indesxifrables, li susciten una giràndola temàtica, acolorida per multitud de matisacions. Aquest elemental proemi, ve a tomb per freqüents opinions llegides, en les quals llurs autors asseveren que “la Primavera és l’esta­ció poètica per antonomàsia”.Aquest criteri, sembla ésser sustentat, per un bon estol de poetes i, fins i tot, per individus ben allunyats d’aquesta art. Sospito que tots els bípeds que són propincs a lloar les pompes ornamentals, les orgies cromàti­ques, l’allau de renovellades platxèries eixorivint-se de llur hivernació i altres disbauxes estricta­ment íntimes que espleten esponeroses en l’equino­cci vernal, deuen ésser inmunes a les concretes terrabastades que aquesta estació provoca, a altres determinats organismes humans amb no menys generosa i nefasta prodigalitat. Ells, els que, cítara a la mà, arpegien l’himne a la primavera, són individus que agombolats per les vel·leïtats dels elfs inconsútils, tenen el deure, en justa reciprocitat, d’exalçar-la fins a la sublimi­tat hiperbòlica. Però els altres, els qui hem d’escudar-nos dels pòl·lens, de l’opulència lumínica i de la prolífica malignitat dels microorganismes i de l’esquírria dels okupes de tots els Olimps, en arribar aquesta època, hem de patir, amb resignació, els atacs despietats que ens originen al·lèrgies i altres sofrences indesitjades.En aquest joc de la natura a cara i creu, la moneda no ens ha estat propícia. I si els que polsen les cordes sonores llençant a l’espai -amb legítima complaença- cadències líriques que s’harmonitzen amb pentagrames eufòrics, a nosaltres, els “damnats”, ens cal insonoritzar el lament del nostre sac de gemecs, per tal que la Primavera, a­nyalment, sigui reelegida, per unanimitat, Regina So­birana de Les Quatre Estacions.

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: