Dream Team arbitral

Isidre Julià i Avellaneda. Mataroní de l’any 1972.

S’havia desenvolupat un artilugi arbitral. I s’anava a posar en prova en l’espectacle més massiu, les inversions més costoses, la droga tova de la massa fanàtica que tots els diumenges i nits de precepte futbolístic -en l’empar lumínic del pleniluni artificial dels focus- acut als estadis -temples laics- per oficiar-hi la litúrgia del déu PILOTA.Les grades, el dia del primer partit, respiraven amb un estat emotiu insòlit que va derivar devers la perplexitat en comprovar l’eficiència i simplicitat entenedora de l’estri inventat. L’actuació de l’insòlit equip arbitral fou magistral i sobretot d’una absoluta i incriticable imparcialitat que les movioles confirmaren. En definitiva que la perfecció constatada fou unànime i ningú no fou capaç de reprovar el nou sistema.Es preveia, doncs, un campionat que per primera vegada donaria un veredicte final en el qual la classificació correspondria als mèrits exclusius de la qualitat tècnica del joc, assignada i recolzada en l’estricta capacitat dels jugadors i no en la influència dels errors voluntaris i/o -suposadament- deliberats dels àrbitres, així com també en el joc subterrani dels interessos espuris o de les conxorxes de despatxos. La utopia s’havia mudat en realitat. Per primera vegada s’havia contemplat un “dream team” arbitral. La cosa funcionava i en aparença no existia cap motiu de refús. Però heus ací que a la tarda de la quarta jornada sorgí la sorpresa inesperada. Tots els elements tecnològics on s’esqueien els partits aparegueren totalment inutilitzats. Ningú mai no en va poder saber l’autoria. Rumors molts: que si els àrbitres en atur, potser la premsa especialitzada sense tirades, tal vegada els “desendollats” o... La prova havia fracassat. Era massa asèptica, honesta i justa. El soci, l’afeccionat, la premsa, les tertúlies, les penyes i tot l’aparell que mou el futbol, necessiten la discussió, la controvèrsia, l’escàndol, l’enfrontament, la crítica noble i l’arrauxada i tot el gavell d’emocions, encisos, desamors, il·lusions; tot el bagatge de discordances -és a dir la salsa- sense la qual el futbol seria substància fada, sense sabor en el païdor de la pilota. I com que el “dream team” arbitral electrònic, n’era l’enemic declarat...

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: