Passejant el gos

Jordi Fernàndez i Fàbregas. Enginyer Tècnic Industrial

Encara avui es pot trobar a alguns carrers de Mataró, sobretot ara de cara el bon temps, veïns i veïnes que cap al vespre treuen les cadires al portal per prendre la fresca. Més enllà del fet de sortir de casa, del moment de distracció i de la postal familiar, és una activitat social amb el veïnat, amb qui es conversa més o menys distesament, segons la relació que hi hagi. Sí, potser és una activitat que es va perdent, però que va trobant símils, com la dels caminaires urbans dedicats a cremar colesterol o sortir a passejar el gos.

 

Quan es surt amb la mascota de casa es pot fer de moltes maneres; una pot ser la d’anar a soles amb l’animal en qüestió, donar una volteta i tornar cap a casa. Una altra és la de trobar-se amb veïns que també necessiten que el seu gos s’esbargeixi i fer-ho plegats. En aquest segon cas ens podem trobar que la bèstia quedi rellevada a un segon pla i, mentre volta deslligada i juga amb els seus homòlegs, els amos i les mestresses s’expliquin les penes i glòries al punt de trobada habitual.

En el cas que deslliguem l’animal pot haver-hi problemes de convivència, i és que no tothom simpatitza amb aquests mamífers, tot i que es digui que són els nostres millors amics. Per aquest motiu, i perquè algunes races necessiten córrer lliurement, existeixen zones on sí que es permet deslligar el gos, tot i que potser no són gaires i entenc que poden significar perdre l’al·licient social de l’activitat si ens hem de desplaçar a llocs que ja no ens són tan propers o si són tant inhòspits com la riera d’Argentona.

Crec que avui ja no queden pipicans, ja que es va arribar a la conclusió que era molt menys higiènic concentrar tots els pixats de gos en un punt que anar-los escampant per qualsevol indret. Per evitar que un d’aquests indrets qualsevol fossin zones d’esbarjo infantil, amb gronxadors i tobogans, i encara que també pugui servir per intimidar algun brètol, es van començar a limitar amb tanques de fusta. En definitiva, que mentre algun gos passeja deslligat per Mataró algun nen juga tancat dins un corral.

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: