Cap de les anteriors

Jordi Fernàndez i Fàbregas. Enginyer Tècnic Industrial.

La consulta vinculant sobre la reforma de la Diagonal és per a mi un gest molt atrevit políticament, no tant per la complexitat d’organitzar-la en un municipi amb tants habitants com Barcelona ni pel risc que assumia el govern local amb la possibilitat que l’opció guanyadora no fos una de les que defensava, sinó pel fet que era vinculant. Finalment els barcelonins i barcelonines van decidir que el que volen per l’Avinguda Diagonal era l’opció C, “cap de les anteriors”. Aquesta opció corria el mateix perill que corre el vot en blanc en unes eleccions, que és susceptible de ser mal interpretat segons convingui.

 

 

Deixant anar molt la imaginació, suposem que el govern municipal mataroní, al seu dia, decidís fer una consulta popular sobre el futur de Can Fàbregas i de Caralt i planteja tres possibles respostes: Opció A: Enderrocar la nau i construir El Corte Inglés al seu lloc; Opció B: Traslladar la nau a la vorera del davant i construir El Corte Inglés al lloc que ocupava la nau; Opció C: Cap de les anteriors. Aventurar-se i pronosticar un resultat seria massa atrevit, tot i que segurament l’opció B tindria les de perdre.

De la mateixa forma que el recent cas de Barcelona, la tercera resposta podria recollir multitud d’opinions, des dels que els agradaria que El Corte Inglés s’instal·lés a un altre indret de la ciutat, a la dels que preferirien que construís el seu establiment al costat de Can Fàbregas i fins i tot els que voldrien que s’instal·lés dins la pròpia nau. Considerar que tots els que no volen enderrocar la nau ni la volen traslladar són contraris a un establiment de El Corte Inglés a Mataró ve a ser el mateix que creure que tots els que no volen que la Diagonal sigui ni un Bulevard ni una Rambla no volen reformar l’Avinguda. Un error intencionat fàcil de cometre segons qui en faci la interpretació.

L’opció “cap de les anteriors”, de la mateixa forma que la de “totes les respostes són correctes”, és la que més dubtes genera als exàmens tipus test, perquè la resposta correcta no sempre és trivial. És clar que en un examen el que compta no és l’opinió.

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: