Ànims!!

Si sou servits. Per Francesc Murgadas

Parlo amb coneixement de causa. Havia escapçat bastants cigars (Montecristo, per suposat) desprès d’un bon àpat i fins i tot vaig festejar durant un temps amb el “Half & Half” que omplia la meva pipa mentre encetàvem la tertúlia al voltant d’un bon Calvados.

Per tant, puc certificar que, igual com quan un panarra posat a règim comprova que el món no s’acaba, els fumadors condemnats des de principis d’any a l’abstinència post-àpat, podreu trobar a la taula altres al·licients que us facin oblidar el tabac. Si jo ho vaig aconseguir, tothom està en disposició de fer-ho.

Què el tabac és una substància que crea addicció, és cert. Però plantegeu-vos si no ho son també la sal i el picant. Jo sempre he defensat que la nostra primera droga fou i segueix essent la sal. Només cal veure com les vaques busquen amb delit el bloc compacte que els hi ha posat el ramader prop de l’abeurador. O com la gent reclama la salsa Espinaler amb les escopinyes. Dos gustos als que, un cop incorporats a la nostra paleta de sabors, reclamés cada cop més intensitat. Possiblement fruit d’un síndrome d’abstinència no declarat.

 

I, en canvi, quan el nadó abandona el pit, pares i pediatres malden per acostar-lo al sabor salat de la verdura cuita i el potet de pollastre. Un sabor que, a la llarga, acabarà generant-li hipertensió a poc que no en faci un consum raonable i no defugi els productes intencionadament salats i picants que busquen satisfer aquell síndrome d’abstinència.

Per tant, amics fumadors, que no ensorri aquest malgirbat afany protector de les nostres autoritats, que fan el salt mortal de reclamar un consum responsable del tabac prohibint-lo en els àmbits públics. Segur que trobareu una alternativa que compensi aquella pipada que us ajudava a baixar el rostit nadalenc o l’all cremat d’escòrpora. Jo ho vaig aconseguir amb el glopet de Calvados envellit i la Catània de Vilafranca.

Dos productes que el meu paladar considera excelsos i dels que, de moment, ningú ha pensat encara en prohibir el consum.

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: