Decidir és difícil

Alba Galán i Garcia. Politòloga.

Estem acostumats que els polítics es moguin per interessos. No hauria de ser així, però molts aprofiten moments concrets per ser oportunistes. Segurament forma part de la seva mateixa estratègia. Potser també som els ciutadans els que pensem malament. És possible (i crec) que existeixen ocasions a on els nostres representants sí que vetllen per l’interès general o, en el cas local, pels ciutadans més propers que són els que han de saber representar; gestionant i solucionant els conflictes i problemes que sorgeixen el si d’una ciutat. El cas del centre de menors de la Ribera, al barri de l’Havana, en podria ser un exemple.

 

 

Qui més qui menys, ha pensat que el consistori s’ha pronunciat en aquest moment per les circumstàncies polítiques; perquè ha canviat el color del govern nacional i aquest és diferent del local, per una banda, i que aviat vénen eleccions a Mataró i s’ha de començar a fer campanya, per l’altra. De totes maneres, sigui quina sigui la o les raons que han fet pronunciar públicament en aquest moment i no en un altre a l’alcalde, hem de tenir en compte que aquest no ha de ser el focus d’atenció. No podem obviar quin és el veritable problema. No deixa de ser greu i, de ben segur, de difícil solució.

Per una banda, la moral ens fa pensar que hem d’ajudar els qui ho necessiten, per això vivim el que s’ha anomenat societat del benestar. Tothom té dret a viure amb unes condicions mínimes i a tenir serveis d’ajuda. Aquest tipus de centres oberts han d’existir perquè el que ens hauria d’importar és la integració d’aquests nens a la societat. Per l’altra, però, ens trobem amb un problema social. Si ens toca viure el conflicte de primera mà com a veïns, tenim clar que la tranquil·litat i seguretat són dos aspectes claus als que no volem renunciar.

Saber gestionar aquests conflictes no és fàcil. S’ha de fer cas als ideals o a la pràctica? A on està el terme mig? Les persones idealment som filantròpiques, però a la pràctica no deixem de ser egoistes. .. Quina és la solució?

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: