Baby Boomers

Sènior: Josep Aracil i Xarrié - President d'Eurosènior

Opinió 2013, senior-baby boomers

Després dels any 50 i 60, una vegada acabada la II Guerra Mundial, es va produir una explosió demogràfica de naixements amb un alt índex de natalitat. Les persones nascudes durant aquest període històric se les coneix amb el nom de Baby Boommers, i són les generacions que en aquest moment comenen a entrar en el col·lectiu dels sèniors, el de les persones retirades del treball remunerat per qüestions d’edat.
Des d’una perspectiva sociològica, es considera que aquestes noves generacions són les que, a poc a poc, aniran assumint el poder gris, en una societat en la qual aquest col·lectiu arribarà a ser una tercera part de la població.

Aquesta generació es caracteritza pel seu alt nivell de formació i de professionalitat en el desenvolupament de càrrecs directius. Suposaran un canvi substancial en el col·lectiu sènior, molt diferent de l’actual en el que predomina un baix nivell d’escolaritat, degut a la guerra civil i a la post-guerra. Serà el primer col·lectiu sènior en el qual deixarà de predominar el paper de la dona com a mestressa de casa, per passar a ser dones il·lustrades capaces de liderar canvis socials.

La creació de Consells Sèniors en cada municipi o barri, constituïts com a organitzacions de serveis, agrupats en xarxes relacionades, centrades en les persones i no en els diners, seran liderades per les generacions Baby Bommers, amb la utilització de la cultura dels discurs crític.

El temps dels Baby Bommers ja ha arribat, cal que prenguin consciència del seu important paper històric.
 

 

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: