Imprimir aquesta pàgina

I ara què?

Sènior: Josep Aracil i Xarrié - President d'Eurosènior

Opinió 2017, sènior- i ara que?En primer lloc cal ser optimistes fent una crida a persones socialment compromeses, que gaudeixen el gran privilegi de poder participar de forma activa, en el canvi de civilització, d'una societat depredadora a una altra comunitària. La transformació digital està generant nous tipus d'organitzacions en xarxa, molt allunyades de les jeràrquiques, que frenen el creixent desig de llibertat, de poder ser cada persona ella mateixa i també ser-ho els diferents ecos sistemes culturals territorials. L'actual societat del coneixement ajuda a fer possible l'acompliment de la sentència "la veritat ens farà lliures".

La creació d'una Catalunya segle XXI, com un dels nodes d'una futura xarxa europea, requereix abans que tot, posar en marxa un projecte de societat il·lusionant i engrescador, capaç de superar la crisi de valors, d'una societat capitalista obsoleta, que en l'etapa final del seu període històric, cal ser substituït per l'inici d'un nou període, que aposti per una nova societat centrada en les persones i no en els diners. Per fer-ho possible caldria recuperar valors ancestrals de l'ADN català, de menys administració i més societat civil, heretats dels nostres besavis.

Apostant per les noves tecnologies, la transformació digital i la robotització dels mitjans de producció, que haurien de ser reconduïts per una societat civil organitzada i autogestionada, mitjançant la creació de xarxes ciutadanes locals, que lideren el funcionament d'una nova societat amb valors segle XXI.
(www.portalpremia.net/arxius/esquemacanvis.pdf).