Unió Europea

Sènior: Josep Aracil i Xarrié - President d'Eurosènior

Opinió 2017, sènior- unio europeaA la Unió Europea (UE) li pot passar el mateix que a la Unió de Repúbliques Soviètiques (URSS), que un excés de burocràcia i maquinària organitzativa, excessivament gran i complexa la converteixi en inviable.

El seu plantejament obeeix a sistemes d'organització territorial basats en plantejaments federals obsolets, propis de segles passats, amb estructures jeràrquiques dels seus actuals estatsnació, que atempten contra els creixents desitjos de llibertat dels seus pobles i regions, que configuren els seus diferents territoris.Territoris, que més aviat o més tard, acabaren configurant l'Europa dels Pobles, amb una estructura territorial organitzada en xarxa, que permeti establir relacions entre ells, respectant en tot moment, el manteniment de la seva autosufi-ciència i autonomia territorial en entorns interrelacionats de forma global en xarxa, molt respectuosos amb les llibertats individuals dels seus membres.

El creixent progrés del concepte de llibertat, estretament relacionat amb el fet de saber més, converteix en imparable la creació d'organit-zacions territorials en xarxa, com les més adequades, en les actuals preses de consciència de la realitat que ens envolta i ens configura.

Organitzacions, quina construcció, cal considerar com un projecte històric inacabat en marxa, de caràcter universal, desenvolupat pels propis territoris, que en la mesura que escriuen la seva pròpia història, aquesta a la vegada els configura, com a membres d'una societat, d'una època, d'una civilització.

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: