L'economia circular

Sènior: Josep Aracil i Xarrié - President d'Eurosènior

Opinió 2017, L'economia circular
L'economia circular aposta per canviar els actuals models de producció, que per afavorir el consumisme, fàbrica productes obsolets de curta durada. Només cal recordar la durada d'un electrodomèstic d'abans, més de 25 anys i els d'ara de 5 a 10 anys. En el seu lloc pretén aconseguir que cada producte tingui múltiples cicles d'ús i fabricació, és a dir, que els recursos es converteixin en productes, els productes en residus i els residus en recursos.

Consisteix ni més ni menys, en la posada en pràctica de l'expressió de què res es perd, sinó que tot es transforma. Suposa anar més enllà de reciclatge; no es tracta només de minimitzar o reparar els danys, sinó de preservar els ecosistemes naturals, apostant per dissenyar els productes de tal manera, que l'essència del material es mantingui i sigui fàcil extreure els seus components per a la seva regeneració o la seva devolució a la terra.

L'economia circular és rendible, sobretot en la reindustrialització de la vida local, per superar la creixent precarietat. Les empreses s'estan adonant, que reutilitzar i compartir recursos té també sentit des del punt de vista econòmic, com una de les alternatives possibles. Encara que desconeguem el seu abast, del que no hi ha dubte és que l'economia circular és el símptoma, però també la cura, de les fissures del nostre insostenible sistema de creixement.

Tenint en compte que la població mundial actual de 7.000 milions, en pocs anys pot arribar als 10.000 milions, el que avui anomenem residu demà serà necessàriament recurs.

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: