Populisme i demagògia

Sènior: Josep Aracil i Xarrié - President d'Eurosènior

Opinió 2017, sènior- demagogia i populisme
Alguns partidaris de la independència de Catalunya, estimen que la victòria de Ciutadans en les darreres eleccions, sobretot en el cinturó industrial i obrer de BCN, s'ha produït pels vots aconseguits d'emigrants de les seves terres, per culpa dels mateixos explotadors als qui representen el partit dels Ciutadans, que actuen com a defensors del nacionalisme espanyolista oposat al catalanista.

Cal rebutjar aquesta estimació d'enfrontament entre dos nacionalismes, poc adequada per generar la convivència social necessària, en un territori com Catalunya, que històricament s'ha caracteritzat per la seva capacitat per integrar, a tot tipus de persones procedents d'altres territoris.

En uns moments, que ens trobem davant d'una societat desgavellada, amb una creixent precarietat i desigualtat social, a Catalunya li està mancant una veritable aposta per avançar cap a la creació d'una nova societat organitzada en xarxa, que respecti els desitjos de llibertat de cada territori, qüestió rebutjada i no contemplada per un partit conservador i d'ordre com el de Ciutadans, cada vegada més escurat a la dreta del PP.

Ha arribat l'hora del renaixement d'una nova societat civil organitzada i autogestionada, que comenci a posar en marxa el projecte defensat pel moviment sènior, d'una vida local 24 hores, incloent-hi el treball, com una de les millors formes, per evitar que plantejaments contraris a la manera de ser del poble català, fomentin l'enfrontament i la divisió social, promogudes des de plantejaments populistes i demagògics. 

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: