Crida al món educatiu

Sènior: Josep Aracil i Xarrié - President d'Eurosènior

Opinió 2017/2018, sènior- crida al món educatiuEl món educatiu no està exclòs de la responsabilitat social dels joves, immersos en una crisi que ha despertat consciències solidàries, davant la creixent desigualtat social i precarietat laboral. Caldria esperonar aquestes consciències, més enllà del voluntariat individual, per fer possible el seu desenvolupament social, creant una societat més justa i preparada, mitjançant un sistema d'aprenentatge educatiu per a projectes que apostin per una transformació digital i social amb rostre humà.

Des del Moviment Sènior, potser ingènuament, creiem haver trobat una idea nomenada "Vida local 24 hores, incloent-hi el treball", que planteja una nova societat centrada en les persones i no en els diners i per a quin desenvolupament fem una crida a la responsabilitat social dels joves i als equips docents del món educatiu.

Idea que aposta per un canvi cultural, que començant per la persona i la família, acaba finalment en els municipis, com el primer lloc on es produeix la socialització comunitària de la societat. S'ha batejat la idea com a disruptiva, aconsellant per al seu desenvolupament la utilització de la metodologia "design thinking", com la més adequada per promoure un canvi utòpic de societat i de civilització.

Donat que el projecte està basat en la transformació digital i en la internet de la societat, estimem que el seu caràcter innovador i creatiu, requereix la participació intel·lectual dels joves, com a nadius digitals del món educatiu.
Més informació a: http://www.portalpremia.net/arxius/localactivampliat.pdf

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: