Per a fer què?

Sènior: Josep Aracil i Xarrié - President d'Eurosènior. Article d'opinió.

Opinió 2017/2018, senior-per fer queAl polític marxista Lenin, quan se li va qüestionar que en els planejaments comunistes, es tenia molt poc en compte la llibertat, va contestar "la llibertat per a fer què?"

Avui dia es podia respondre: per evitar l'enderrocament del Mur de Berlín i el posterior desmuntatge de la Unió Soviètica. També perquè la llibertat ha estat i continua sent-ho, el motor de la història.

El polític socialista català Josep Pallach, va escriure el llibre "La democràcia, per a fer què?". Va contestar que la democràcia hauria de servir per construir, com a persona i com a ciutadans, el nostre destí, que forgem nosaltres mateixos, amb el nostre esforç i treball, la nostra forma de viure, i que ningú ens el farà per nosaltres. Continuava afirmant, que al final, ha de quedar sempre molt palès, que són les nostres pròpies accions, esperonades amb un pensament clar del que volem, les que ens han de fer possible arribar a bon port.

Aquests valors positius, que avui dia tenen plena vigència, no exclouen la constatació d'una realitat negativa, que comença a qüestionar l'actual democràcia parlamentària
representativa. Ens trobem davant d'una societat individualista i consumista, sotmesa al domini alienant de les grans corporacions, que mitjançant la utilització d'algoritmes d'intel·ligència artificial, condicionen a una majoria de votants, que amb mentalitat de súbdits, no voten a favor dels interessos del bé comú, sinó a favor dels plantejaments populistes d'una classe política, cada vegada més mancada de credibilitat.

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: