Treballadors

Sènior: Josep Aracil i Xarrié - President d'Eurosènior. Article d'opinió.

Opinió 2017/2019, senior-treballadorsEl món del treball reflecteix les contradiccions de la societat actual, caracteritzada per les grans dife-rències, cada vegada més accentuades, entre pobres i rics. Trobem en l'extrem més baix, treballadors que desenvolupen les tasques més desagradables, les que ningú vol fer, la majoria de vegades a càrrec d'immigrants il·legals que cobren amb diner negre.

En la part més alta, treballadors del coneixement amb una alta preparació professional que donen més importància a la realització d'un treball creatiu que al fet de cobrar grans sous. Els treballadors del co-neixement consideren el seu treball més com un hobby, (fer al que a un li agrada) que com una forma de guanyar-se la vida.

Per a ells la tradicional explotació del treball ha desaparegut creant-se una nova relació laboral que s'apropa més a la clàssica d'un voluntari que ajuda a una entitat sense afany de lucre, sense renunciar, però, a una bona remuneració.

Entre aquests dos extrems existeixen moltes varietats laborals, en les quals s'observa una clara disminució del món industrial, els treballadors manuals, a favor de la prestació de serveis a càrrec de treballadors intel·lectualment més qualificats.
Les diferències salarials cada dia que passa són més grans, amb una mitja salarial inferior a la d'anys enrere, predominant sous molts baixos com a conseqüència de la precarietat laboral.

Avui dia les condicions de treball són diferents i psicològicament pitjors a les de pocs anys enrere i per tant difícils d'assumir per molta gent gran.

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: