Bypass ports esportius

Sènior: Josep Aracil i Xarrié - President d'Eurosènior. Article d'opinió.

Opinió 2017/2019, senior-bypass ports esportius

El bypass més conegut és el de la cirurgia de l'artèria coronaria, que crea una via nova capaç de superar la via obstruïda, fent possible que la sang arribi al cor, millorant el seu flux sanguini. De forma molt semblant també la sorra del mar circula com un riu, de llevant a ponent, sent alimentat aquest riu, per la sorra procedent de les muntanyes per on discorre. Quan un port esportiu interromp aquesta circulació de la sorra, deixant sense ella a parts importants de les platges, impedeix el seu ús pels banyistes i la seva re-generació i manteniment natural.

Els ports esportius estan obligats com una exigència de la UE a mantenir el flux natural de la sorra, mitjançant un sistema de bypass, que asseguri el transvasament de la sorra, superant la seva barrera. Malauradament això no s'acompleix. S'anteposen els interessos econòmics dels propietaris de iots, als dels ciutadans del carrer, als qui se'ls priva de gaudir d'un bé de domini públic com el de les platges. L'excusa que una instal·lació i manteniment d'un bypass tècnicament no és possible, és una gran fal·làcia utilitzada per amagar interessos econòmics.

La solució de crear platges artificials, mitjançant abocaments de sorra i proteccions amb escullera i espigons, és una presa de pèl que hauria de ser denunciada a la UE. La seva poca duració, pels efectes dels temporals, es podria interpretar com una possible malversació de fons públics. Amb el funcionament de l'obligatori sistema de bypass, sobren totes aquestes proteccions i abocaments.

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: