A partir de l’1 de gener de 2016 la retenció dels lloguers al 19%

Repassem les modificacions en les retencions que entren en vigor a partir de l'1 de gener

blocs, gestoria luis - impostos lloguers

Amb l’any nou entraran en vigor modificacions en les lleis fiscals i en especial en els tipus de retenció d’algunes rendes. O almenys això és el que està previst. Mai podem estar del tot segurs, doncs és habitual que ens canviïn les lleis d’avui per demà i sense avisar.


A més a més, i després dels resultats de les eleccions generals es fa molt complicat preveure si les lleis tindran certa durada o pel contrari es derogaran en pocs mesos.

Ara com ara, però, el que la llei de l’IRPF diu és que a partir del dia 1 de gener la retenció de les rendes de lloguers passarà al 19% en lloc del 19,5% que s’aplicava des del juliol passat. En general podem dir que en totes les rendes en què des del mes de juliol passat s’aplicava el tipus del 19,5% ara serà d’un 19%.
Com dèiem, s’aplicarà als lloguers, però també als rendiments del capital mobiliari, com les assegurances d’estalvi, els comptes corrents, els dividends o l’arrendament de béns mobles o els guanys patrimonials com la transmissió d’accions i participacions.

També els administradors de societats que facturin menys de cent mil euros se’ls aplicarà el 19% de retenció. En el cas de societats d’un volum d’ingressos superiors als cent mil euros, el tipus de retenció a partir de l’1 de gener serà del 35%.

Per tant, tothom que tingui un lloguer amb obligació de practicar retenció ho haurà de tenir en compte a l’hora de girar el rebut del mes de gener al banc.

www.totmataro.cat/blocs/des-de-la-gestoria

Gestoria Luis

GESTORIA LUIS va ser fundada l’any 1944 per Antonio Luis Moreno. Anys més tard, el 1979, amb la incorporació d'Antoni Luis Reverter es dóna un impuls definitiu al creixement del despatx i suposa l’inici de la gestoria actual. Avui, és la tercera generació qui està al capdavant.

Lloc Web: www.luis.cat

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: