JO SOC COM TU!

La Fundació Maresme inaugura dijous que vé una exposició de fotografia a la sala de la Fundació Iluro de la Riera de Mataró

Sota el lema de “Jo sóc com tu”, 10 fotògrafs de la ciutat hem tingut l'oportunitat d’exposar fotografies representant aquest concepte, l'eslògan que encapçala la Fundació Maresme de Mataró, fent un passeig captant les escenes on la discapacitat no és el tret diferencial. La proposta que ens va fer la Fundació va ser integrar en una mateixa fotografia a una persona amb atencions especials i una altra persona que no les necessités. Dins de la fotografia s'havia de conceptualitzar, entre altres, la igualtat, la integració, la participació, la convivència o un millor futur. I s'havia de crear una sessió participativa i dinàmica perquè els usuaris de la mateixa fundació poguessin provar de posar-se a la pell d'un fotògraf. Personalment crec que va ser la millor part, veure com ells mateixos eren capaços també, de fer una fotografia. Va ser una experiència molt gratificant per a ambdues parts. 


L'exposició s'emmarca dins de les activitats de celebració del 50è aniversari de la fundació, on l’entitat planteja un any d’activitats des de les Dissantes a l’inici de la construcció d’una nova llar-residència.

La relació de fotògrafs que hi participen són: Víctor Arin, Olga Boix, Marga Cruz, Dani Domínguez, Romuald Gallofré, Ramon Manent, Quim Puig, Raquel Romero, Sergio Ruiz i Anna Aluart

La inauguració de l’exposició tindrà lloc el dia 12 de Maig a les 19.30 hores, a l’espai Fundació Iluro de la Riera de Mataró, us hi esperem!

La Fundació Maresme, és una entitat d’iniciativa social sense afany de lucre que promou i impulsa la integració social i la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual de la comarca del Maresme i de les seves famílies. Una fundació que fa molts anys que es troba a la nostra ciutat, va ser constituïda el 28 de novembre del 1994 continuant la tasca iniciada l’any 1966 per l’associació Patronat pro persones amb disminució psíquica del Maresme.

 

Anna Aluart

Fotògrafa del Tot Mataró i Maresme.