Imputats set exdirectius de Caixa Laietana per la venda de preferents

Segons el diari 'ARA', un jutjat de Mataró ha admès una querella contra la cúpula de l'entitat

  • Redacció
  • Dilluns, 23 Desembre 2013 10:42

Josep Ibern

Per primera vegada, la cúpula d'una caixa a Catalunya ha estat imputada per la comercialització de preferents. Segons informa el Diari ARA avui dilluns, Pere Antoni de Dòria, ex director general de Caixa Laietana; Josep Ibern, el seu successor en el càrrec i més tard president de l’entitat financera, i altres cinc ex directius han de comparèixer el proper 22 de gener com a querellats. Així ho ha ordenat el jutjat d’instrucció número 3 de Mataró.

Delicte d'estafa

En la seva interlocutòria, a la que ha tingut accés el diari, el jutge Jorge Juan Simarro estima que hi podria haver un delicte d'estafa, almenys pel que fa a la venda de preferents a una família que s'ha querellat contra aquests set ex directius de Caixa Laietana. Aquesta família, de Vallgorguina, creu que l'entitat va abusar de la confiança que el poble tenia en els responsables de la sucursal.

El diari ARA es fa ressò en el seu article del periple que va viure la família denunciant que va perdre un total de 180.000 euros en convertir les preferents en accions de Bankia. Quan van voler recuperar els diners i van demanar documentació, van veure papers que no estaven signats per la família. “Llavors vam veure mala fe i vam decidir anar a la via penal”, explica l'advocada de la família al diari ARA.