“Volem acabar amb la impunitat dels delictes socioeconòmics"

El procés d'instrucció de la família que s'ha querellat contra Caixa Laietana va endavant

  • Redacció - ACN
  • Dimecres, 22 Gener 2014 13:03

Caixa laietana-bankia

La família de Vallgorguina que s'ha querellat contra Caixa Laietana pel cas de les participacions preferents demana "acabar amb la sensació d'impunitat de determinats delictes, sobretot socioeconòmics, que sovint ni s'acaben investigant". L'advocada de la família, Montserrat Vinyets, ho va explicar poc abans que els querellants es ratifiquessin davant el Jutjat d'Instrucció 3 de Mataró. Amb aquest acte s'inicia del procés d'instrucció per investigar l'emissió i comercialització de preferents per part de l'antiga cúpula de l'entitat. Els set exdirectius imputats estan citats aquest dimecres per recollir la querella i poder així preparar la seva defensa.

"Molta gent ha rebut amb alegria aquesta imputació perquè hi ha la sensació d'impunitat de determinats delictes, sobretot socioeconòmics, que no s'acaben investigant. Ara hi ha la sensació que això no passarà de llarg", comenta l'advocada de la família Barri, Montserrat Vinyets. A la sortida dels Jutjats de Mataró, l'advocada explicava que la querella contra els exdirectius de Caixa Laietana pel cas de les preferents va endavant: "A tots se'ns exigeixen responsabilitats i no entenem perquè els exdirectius de Caixa Laietana no haurien de passar comptes sobre el que ha passat". El procés d'instrucció havia previst per dimarts la ratificació d'una querella que avui arribarà a les persones imputades. "Els querellants manifesten davant el jutge la voluntat de ratificar l'escrit de querella i expressar de manera fefaent la seva voluntat de reclamar", detalla l'advocada.

180.000 euros perduts
L'advocada de la família Barri recorda que Caixa Laietana va comercialitzar preferents "a través de la xarxa de sucursals a un públic minorista, inexpert i amb un total desconeixement d'aquests productes". Vinyets espera que les diligències que s'estan practicant "confirmaran les conductes delictives per part de la cúpula de Caixa Laietana" i espera que s'obri judici oral. En relació a aquesta família, es tracta de sis persones que tenia invertits un total de 180.000 euros, entre preferents i subordinades, des de l'any 2011. La família no va descobrir fins el 2012 que tenia els seus estalvis a través d'aquests productes i llavors va decidir posar el cas en mans de la justícia.

Els imputats
Els impitats són set exdirectius de Caixa Laietana entre els que hi destaquen l'expresident de l'entitat, Josep Ibern, i qui va ser durant més de 30 anys el director general de Caixa Laietana, Pere Antòni de Dòria. També figuren en aquesta querella cinc exdirectius més que havien actuat com a apoderats de l'entitat en la gestió de les preferents.