Cetemmsa s’integra a EURECAT, una “estructura de país”

Eurecat és el resultat de la integració de cinc centres tecnològics avançats de tot Catalunya

  • Redacció / Fotos: cedides
  • Dijous, 21 Maig 2015 12:24

Ciutat 2014/2015, Cetemsa

EURECAT, organisme resultant de la integració de cinc centres tecnològics avançats de Catalunya, compta amb 13 empreses al seu patronat amb l’objectiu d’acostar-se a les necessitats de les pimes del país. Així, EURECAT, que es va constituir a principis de mes, fa un pas més per ser el centre d’innovació industrial de referència a Catalunya i convertir-se en una “estructura de país”, en paraules del conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig. El nou centre –fruit de la fusió d’Ascamm, Cetemmsa, Barcelona Digital, Barcelona Media i CTM– ja dóna actualment serveis a més d’un miler d’empreses. La intenció és que el Leitat de Terrassa s’incorpori a Eurecat en dos mesos.

Els sis centres sumen 700 treballadors però la fusió no implicarà eliminar llocs de treball, ja que es mantindrà l’activitat de les instal·lacions repartides pel territori. Després de la integració d’aquests centres, el patronat valorarà si hi ha altres centres tecnològics que puguin formar part d’EURECAT.

La fusió dels sis grans centres tecnològics de Catalunya permetrà duplicar la seva facturació, que el 2014 va ser de 50 milions en conjunt. Segons el conseller d’Empresa i Ocupació, això serà possible gràcies al compliment del que és el “gran objectiu” de la iniciativa: “Duplicar, triplicar i quadruplicar” la penetració de la innovació tecnològica a les indústries i les Pimes. Entre el 2014 i el 2016, el Govern haurà dotat aquest procés d’integració amb 45 milions, dels quals 10 van ser per a l’any passat, 15 per a enguany i 20 per a l’any vinent.

El nou centre d’innovació industrial és fruit de la fusió d’Ascamm, Cetemmsa, Barcelona Digital, Barcelona Media i CTM

El patronat d’EURECAT està participat per companyies representatives dels set àmbits de l’Estratègia d’Especialització Intel·ligent de Catalunya (RIS3CAT) impulsada per la Generalitat, a la implementació de la qual donarà suport el centre.

Ciutat 2014/2015, eurecat

L’objectiu d’EURECAT és proveir a les empreses amb tecnologia diferencial i coneixement avançat per solucionar les seves necessitats d’innovació i impulsar la seva competitivitat. Per a les petites i mitjanes empreses, implementar determinades millores tecnològiques i innovacions seria massa costós si haguessin de fer-ho elles soles. En canvi, externalitzar la innovació als centres tecnològics els suposa un estalvi molt important. Amb l’objectiu d’ajudar a la millora empresarial, el Govern va posar en marxa l’any passat els bons tecnològics, que permeten finançar fins a un 50% de la factura dels serveis d’Eurecat.