CCOO exigeix garanties per als treballadors de Procter&Gamble

Reclamen que s'obri un procés de negociació entre les dues parts per vetllar per les condicions dels treballadors

  • Redacció
  • Dimarts, 15 Desembre 2015 10:19

procter

CCOO exigeixen que s’obri un procés de negociació entre la direcció de Procter&Gamble i els treballadors per garantir la situació dels treballadors de la planta de Mataró. Els sindicats s’han mostrat preocupats pels moviments de la multinacional i reclamen que s’informi la plantilla i s’aclareixin els seus plans de futur.

Després de l’anunci que Procter&Gamble es venia la seva planta de Mataró al fons d’inversió PHI Industrial Adquisition, els sindicats exigeixen a l’empresa que s’ofereixin garanties per als treballadors. Comissions Obreres reclama que s’engegui un procés de negociació entre les parts que “garanteixi la subrogació dels treballadors de la planta mataronina i el manteniment de les seves condicions laborals”.

350 llocs de treball

En la mateixa línia, CCOO reclama a la direcció que s’informi la plantilla del procés de venda i les conseqüències que això implica, a més a més de demanar que s’aclareixi “el pla de reestructuració global perquè les plantes de l’Estat puguin tenir clar el seu futur”. CCOO també ha mostrat la seva preocupació per “l’estratègia de la multinacional per concentrar marques i les reestructuracions constants del grup”.

Procter&Gamble va absorbir Industrias Químicas de Mataró el 1971, la planta on actualment es fabricaven les marques de detergents i ambientadors Ariel i Ambipur. Aquesta mateixa seu dóna feina a 350 persones.