ERC-MÉS, predisposada a aprovar definitivament els pressupostos

Els republicans negocien amb el govern i presenten un centenar d’al·legacions

  • Mireia Biel
  • Dimarts, 29 Març 2016 13:44

Ple de febrer

Poques setmanes abans que se celebri el ple per aprovar els pressupostos per aquest 2016, ERC ha presentat les seves al·legacions als comptes i al PAM. Un total de 100 iniciatives, entre noves idees i reformulacions de propostes que ja formen part del Pla d’Actuació Municipal, totes elles encaminades a assolir “grans pactes de ciutat per treballar per al futur” i que han deixat entreveure la predisposició d’ERC-MÉS per a donar suport als números.

El líder dels republicans, Francesc Teixidó, ha detallat, en roda de premsa, les al·legacions més destacades del centenar que han presentat. Entre les idees puntals d’ERC hi ha el gran pacte polític per afavorir la convivència i la cohesió social, la projecció d’una nova biblioteca a la zona de Cirera o la promoció d’un gran esdeveniment dirigit al coneixement ambiental i l’adequació de solars inactius.

Redefinir el TCM

ERC també aposta per crear un nou pla estratègic per al Tecnocampus, “per redefinir el projecte retornant a l’objecte fundacional” i  recorda “el necessari debat sobre la zona única” que Mataró encara té pendent, així com el pacte de ciutat per l’educació amb agents de tots els àmbits en el qual “caldria incloure tota l’oferta formativa”.

Malgrat tot, ERC no ha aclarit si donarà suport o no als pressupostos 2016 que es debatran el proper 13 d’abril en un ple extraordinari. Ara bé, sí que ha deixat clar que les accions que proposen “busquen grans pactes de ciutat” per consolidar el projecte d’un “govern els socis del qual sembla que desconfiïn l’un de l’altre”. Teixidó  ha volgut deixar clar que “no hi ha grans esculls” que puguin dificultar el vot favorable d’ERC als pressupostos.

La Festa al Cel, en el punt de mira

ERC-MÉS reclama que es presti especial atenció als recursos públics que es destinen a la Festa al Cel, un dels punts que generen més discrepàncies. Teixidó considera que “si arribat el mes de maig no es pot acreditar que el 80 per cent de l’import de 520.000 euros està cobert amb espònsors privats, la Festa al Cel s’ha de cancel·lar”. Per a ERC, la inversió pública que s’ha de fer, si no, és “massa elevada” i es podrien destinar els diners a altres àmbits. A més a més, qualifica de “bolet” el festival aeri, ja que no està incorporat a cap programa específic de promoció de ciutat.