Avui comença una campanya de la renda desigual

Entra en vigor la totalitat de la reforma fiscal de Cristóbal Montoro, que perjudica els ciutadans que tenen contractats plans de pensions o cobren dividends de la borsa

  • Redacció
  • Dimecres, 06 abril 2016 11:46

Ciutat 2014/2015, papers, renda, impostos

La campanya de la renda del 2015, que començava aquest dimecres 6 d’abril, és la campanya que finalment desplega el 100% de la reforma fiscal aprovada per Cristóbal Montoro a la part final de la crisi. Una reforma que tenia com objectiu reduir els impostos dels contribuents perquè tinguessin més diners a les butxaques per consumir i impulsar la recuperació. L’expert fiscal del Col·legi de Gestors Administratius, Jordi Altayó, vol matissar aquesta ‘’generosa’’ campanya que ven Hisenda i tot i reconèixer que els contribuents que només reben rendes de treball i de capital surten beneficiats, no és així en el cas dels que tenen una renda una mica més complicada amb plans de pensions o dividends de la borsa.

Els contribuents que guanyin més de 22.000 euros o més de 12.000 euros en cas de rebre aquest rendiment del treball per part de dos pagadors podran presentar la declaració de la renda a partir d’aquest dimecres 6 d’abril, només si ho volen fer a través d’Internet. D’aquesta forma, Hisenda dóna el tret de sortida de la campanya de la renda d’aquest any.

La següent data del calendari de la campanya està fixada en el 4 de maig, moment a partir del qual els contribuents podran demanar cita prèvia en un dels punts d’atenció que l’Agencia Tributària instal·larà arreu del territori de tot l'estat espanyol.

Les novetats

En els casos d’un contribuent que hagi obtingut un rendiment de treball de per exemple 50.000 euros que s’ha generat en el transcurs de dos exercicis fiscals, en la declaració de la renda del 2014 hi havia una deducció del 40% i per tant el rendiment que s’havia de tributar estava situat en 30.000 euros. En l’aplicació de la reforma Montoro, aquest any, el mateix contribuent tindrà una deducció del 30%, amb una tributació de 35.000 euros, 5.000 euros més que l’any anterior. Una altra deducció que desapareix aquest any és la deducció per lloguer que s’ha mantingut durant els exercicis del 2013 i el 2014 com compensació a la pèrdua de la deducció per la compra d’habitatge i que aquest any 2015 ha quedat eliminada.