Nou Pacte per a la reactivació econòmica dels polígons

La patronal urgeix Mataró a acabar el pla d'oci nocturn per millorar la convivència d'indústria i discoteques

  • Redacció - ACN
  • Dimarts, 06 Febrer 2018 19:57

Pla den Boet Polígon

L'Ajuntament de Mataró, la patronal i els sindicats han signat un nou pacte de lluita contra l'atur i per a la reactivació econòmica que, en els pròxims dos anys, centrarà els seus esforços en modernitzar els polígons industrials.  El nou Pacte per l'Ocupació i el Desenvolupament Econòmic de Mataró que subscriuen l'Ajuntament, CCOO, UGT, Pimec i la Federació d'Associacions i Gremis Empresarials del Maresme (FAGEM) s'ha fixat per objectiu revertir la situació actual dels polígons industrials i tornar a "reindustrialitzar la ciutat" Tot i que l'ocupació dels polígons a Mataró està per sobre de la mitjana catalana –només el 20% de les naus estan buides–, la intenció és atraure noves empreses que puguin generar nous llocs de treball. Per aconseguir-ho es faran inversions importants de modernització.

Dos milions d’inversió

La regidora d'Urbanisme i Desenvolupament Econòmic, Núria Moreno, ha detallat que s'impulsarà la implementació de fibra òptica, es faran adequacions per millorar la mobilitat o l'enllumenat i també es faran estudis per establir quin han de ser els usos prioritaris de les naus. En una primera fase s'actuarà en els polígons de la zona de ponent –Boet, Hortes i Rengle– i la previsió és invertir-hi al voltant de 2 milions d’euros, entre fons provinents de la Diputació de Barcelona i recursos propis de l'Ajuntament. L'aprovació d'aquest pla d'actuacions es preveu per l'abril i la seva execució s'allargarà fins l'any 2019.

discoteca
En aquesta zona industrial de la ciutat també està pendent l'aprovació d'un pla d'oci nocturn que permeti afrontar l'actual situació que es viuen les nits de cap de setmana a la capital del Maresme. El pla porta mesos de retard respecte les previsions inicials i des de la patronal reclamen que això es pugui accelerar i culminar.

Equilibrar les activitats

La presidenta de la FAGEM, Roser Moré, recorda la situació de coexistència d'empreses, discoteques i mercats ambulants i demana que això es pugui fer en les millors condicions de convivència possibles per a tothom: "Ha de ser factible i que uns no donin problemes als altres. Cal una última embranzida per equilibrar la situació i que l'oci nocturn no generi problemes com actualment".

L'alcalde, David Bote, reconeix el retard en l'aplicació del pla per "dificultats" a nivell legal: "Sabíem que era difícil d'abordar i algunes de les dinàmiques escapen de les competències de l'Ajuntament. Malgrat totes les dificultats en algun moment de l'any tancarem la proposta".