Mataró celebra la “Hackathon Covid-19, la nova normalitat”

L'objectiu de les jornades, que tanquen inscripcions aquest dijous a la nit, és trobar productes i serveis innovadors per a la nova realitat

Hackaton Covid

De l’1 al 3 de maig se celebrarà la “Hackathon Covid-19, la nova normalitat”, l’esdeveniment online que busca productes i serveis per millorar la nova normalitat. Uns 80 mentors i experts de diferents àrees aportaran els seus coneixements i experiència als participants que, en col·laboració amb organitzacions públiques i privades, hauran de posar a treballar el seu talent i imaginació per crear productes o serveis que millorin la vida de la ciutadania en la normalitat post-COVID-19. Aquesta “Hackathon Covid-19, la nova normalitat” neix fruit de l’impuls de la societat civil, juntament amb entitats i organitzacions, empreses i el suport de l’Ajuntament de Mataró.

El projecte està obert a la col·laboració de totes les entitats, organitzacions, empreses, startups i persones que hi vulguin participar, connectant el talent amb les noves necessitats i fer possible així nous projectes.

Uns 80 mentors i experts de diferents àrees aportaran els seus coneixements i experiència als participants. Entre ells, la directora del Biobanc de l’Hospital Clínic, Aina Rodríguez; el director general de TecnoCampus, Josep Lluís Checa; el director d’Eurecat, Miquel Rey; la directora general de GSMA Mobile World Capital, Therese Jamaa; l’enginyer informàtic Josep M. Ganyet; el comunicador Genís Roca, de la consultora Roca Salvatella; el directiu de l’Àrea de Noves Tecnologies del FC Barcelona, Dídac Lee; la directora d’Abacus, Maravillas Rojo; Jesús Monleón, de SeedRocket; o l’exministre d’Indústria, Joan Majó, entre d’altres.

La Inscripció és oberta [fins aquest dijous dia 30 a les 20:00] a www.hackathoncovid19.com i va dirigida a tots els àmbits professionals i de coneixement. Hi poden participar entitats, organitzacions, empreses, start-up’s i persones a nivell individual. L’objectiu és connectar el talent, les idees, la imaginació i les ganes amb les noves necessitats que se'ns han creat, per fer possible nous productes o serveis que millorin el nou present.

Els premis

Les entitats i organitzacions que participen han decidit premiar els millors projectes amb els següents beneficis, enfocats a poder desenvolupar la idea i portar-la a la realitat.

TecnoCampus: 6 mesos d’acompanyament i mentoring gratuïts + 6 mesos de serveis gratuïts en un espai de la preincubadora, a més d’accés preferent a un espai de la incubadora amb un 50% de bonificació.

Eurecat: Acompanyament durant 2 mesos per part dels experts d'Eurecat amb reunions setmanals per validar tecnològicament el projecte, analitzar state-of-the-art i donar una base innovadora i diferencial al projecte per poder complir el pla de negoci. També s'oferirà suport per buscar opcions de finançament.

Barcelona Activa: Acompanyament en els programes d'acceleració de Barcelona activa d'acord amb les necessitats del producte o servei.

Premi SeedRocket: Participar en el pròxim campus d'acceleració del SeedRocket post confinament

Premi CSDM: Al millor projecte relacionat amb la temàtica SANITAT, HIGIENE o CONTROL SANITARI. Una inscripció gratuïta a l'edició 2020-21 del Programa Mentor CSdM, mentoring in Health Innovation http://mentor.csdm.cat/

Mataró Audiovisual oferirà en directe per streaming tres moments de les jornades com són la presentació, el divendres 1 de maig, de la “Hackathon Covid-19, la nova normalitat”, quan els equips presentin i defensin les seves propostes i el resultat final amb les idees guanyadores.