Subvencionaran la contractació de 100 joves durant 6 mesos

Els ajuntaments de Mataró, Argentona i Cabrera se sumen al programa “Fem ocupació per a joves”

  • Redacció
  • Dilluns, 17 Febrer 2014 11:16

Ajuntament de Mataró

El Servei d’Ocupació de l’Ajuntament de Mataró, en col·laboració amb els ajuntaments d’Argentona i Cabrera de Mar, posen en marxa el programa “Fem ocupació per a joves”, que tindrà vigència entre el 2014 i el 2015. L’Ajuntament de Mataró ha rebut una subvenció de 488.000 euros per al desenvolupament d’aquest programa, destinat a facilitar la col·locació de joves que estan a l’atur per part de les empreses, a les quals se’ls ofereix una subvenció durant 6 mesos equivalent al Salari Mínim Interprofessional (645,30 euros al mes)  per a cada una de les persones que acabin contractant. L’incentiu es facilitarà per a empreses que contractin joves a jornada completa o parcial (llavors la subvenció és proporcional).
 
“Fem ocupació per a joves” està específicament adreçat a nois i noies d’entre 18 i 30 anys, en situació d’atur, que disposen del graduat en ensenyament secundari obligatori o del batxillerat i que prioritàriament tenen experiència professional anterior. També poden participar aquelles persones joves que disposen d’un cicle formatiu de grau mig però que caldria reconduir cap a altres sectors.

El projecte està subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) de la Generalitat i es nodreix de fons provinents de Pressupostos Generals de l’Estat per mitjà del Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social i també del Fons Social Europeu.


Pla de formació a mida

La idea central del projecte “Fem ocupació per a joves” és atendre necessitats ja existents a les empreses a nivell de Recursos Humans però que no poden ser cobertes, sobretot perquè requereixen d’una formació específica. Per aquesta raó, s’ofereixen mesures que prioritzen la contractació i el disseny d’un pla de formació a mida de la persona i el lloc de treball.
 
El jove participant, a més de tenir un contracte de treball que li ha de permetre l’adquisició de competències professionals en un entorn de treball real, rebrà una formació relacionada amb el lloc de treball d’un mínim de 120 hores. Aquesta formació es realitzarà preferentment de manera simultània durant el contracte de treball sense cap cost per a l’empresa ni per a la persona. Tant les persones com les empreses seran acompanyades durant el procés per una persona tutora per part del Servei d’Ocupació de l’Ajuntament i de la mateixa empresa.
 

 Lluitar contra l’atur juvenil
Segons dades obtingudes de l'Observatori de Desenvolupament Local del Maresme a partir del Departament d'Empresa i Ocupació i l’Hermes de la Diputació de Barcelona, en data octubre 2013, al municipi d'Argentona consten 924 persones desocupades amb una taxa d'atur del 15'10 %, a Cabrera de Mar 219 persones desocupades amb una taxa d'atur del 9'28 %, i a Mataró 14.495 persones desocupades amb una taxa d'atur del 22'02 %. L’atur està afectant de forma especialment greu a les persones joves, amb una taxa d’atur a finals del 2013 del 55,06 % (joves entre 16 i 25 anys) a Catalunya.

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: