Més col·laboració entre TCM i CSdM

Signen un conveni per potenciar la docència i la recerca en l’àmbit de la salut, a través de l’Escola Superior de Ciències de la Salut

  • Redacció
  • Dimecres, 10 Febrer 2016 09:50

Guillen TCM CSdM

La Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme i el Consorci Sanitari del Maresme van signar ahir un conveni marc per consolidar les vies de col·laboració existents entre les dues institucions i impulsar-ne de noves. L’acord el van firmar la presidenta del TecnoCampus, Dolors Guillen, i el president del Consorci, Josep Mañach. El conveni afecta la docència i la recerca en l’àmbit de la salut, que al TecnoCampus es canalitzen a través de l’Escola Superior de Ciències de la Salut, adscrita a la Universitat Pompeu Fabra.

Un dels punts més importants del conveni signat fa referència a les pràctiques dels estudiants del doble grau en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport i Fisioteràpia. Aquest doble grau s’ha posat en marxa aquest curs, i a partir del curs 2017-2018 els seus estudiants podran fer part de la pràctica a l’Hospital de Mataró. Aquests alumnes s’afegiran als del Grau en Infermeria, que es va posar en marxa amb la inauguració del TecnoCampus, el 2010, i que els representants de les dues institucions han posat com a exemple de col·laboració tant en docència com en recerca compartida

Alta inserció laboral

Actualment, es realitzen 244 estades clíniques d’alumnes d’Infermeria del TecnoCampus al Consorci. Això significa entre 30 i 60 estudiants fent pràctiques del Grau a l’Hospital de Mataró, les àrees bàsiques de salut i el centre sociosanitari. I el més important: molts d’ells troben una via d’inserció laboral en aquestes pràctiques. Concretament, un 30 % dels alumnes titulats el curs 2014-2015 estan treballant al Consorci. Aquest fet és més significatiu tenint en compte que es calcula que un 30 % dels treballadors del Consorci es jubilaran al llarg dels pròxims 10 anys, i com va apuntar la directora d'Infermeria de l’Hospital, Daria Rubio, “la satisfacció amb els alumnes en pràctiques i la recuperació de les contractacions fa que molts d’ells es quedin a treballar a l’Hospital”.

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: