Una connexió a wifi sense contrasenyes guanya els Creatic

El primer premi de la Nit de l’Emprenedoria, valorant en 12.000 euros, va a mans de WiPass de Mariam Ayadi i Nil Mandri

Wipass, guanyadors dels Creatic

El projecte WiPass és el gran vencedor de la 18a convocatòria dels Premis Creatic. Mariam Ayadi i Nil Mandri han convençut amb un dispositiu tecnològic que permet als usuaris connectar-se a una xarxa wifi sense necessitat d'introduir contrasenyes. El principal Premi de la Nit de l’Emprenedoria els suposa 12.000 euros de premi i allotjament a la incubadora d’empreses del TeconCampus amb una bonificació del 50% el primer any. 

El segon premi (6.000 euros i allotjament a la incubadora) va ser per a Ane Castro i Núria Costa, impulsores de ZER Collection, una marca de roba confeccionada amb tècniques de fabricació digital, com la impressió 3D o la brodadora digital, amb les quals és possible produir peces sense generar residus. Finalment, el tercer premi (3.000 euros i allotjament a la incubadora) va ser per a Marc Millet, Nil Oleaga i Lucas Llobet pel projecte EVIX, un kit d'airbag per acoblar al casc dels ciclistes com a sistema de protecció de la columna cervical en cas d'accident.

 

Foto de família dels Creatic 2018

Més candidats que mai

Els premis Creatic d’enguany han tingut una alta participació (45 candidatures), i han comptat per primer cop amb el suport econòmic de vuit empreses del parc, a més de BStartup del Banc Sabadell, que s’han convertit en mecenes dels premis. Són les empreses CSV Experts i Bytemaster (categoria platinum); FYR Legal, Eignapharma, MinoryxTherapeutics i l’esmentada BStartup (categoria gold); Web Manager Service i Palobiofarma (categoria silver); i Sabática (categoria bronze). Amb el seu suport, aquestes empreses han fet possible augmentar la dotació econòmica dels premis, i mostren així el compromís amb emprenedors que, com ells fa uns anys, fan els seu primers passos.

La gala, conduïda per l’actor Pep Plaza, també va servir per atorgar el premi a l’emprenedoria universitària, a què poden optar tots els estudiants del TecnoCampus. Els guanyadors van ser Alfredo Sotelo i Anna Gilabert.
 

Finalment, durant l’acte també es va fer un reconeixement a les empreses del territori que duen a terme bones pràctiques en responsabilitat social.Són les empreses Alcampo, Centre mèdic Alomar, Casal benèfic Premianenc, Decathlon, Eulen, Gema, Grup Teno, Mecafil Sola, Tagliatella, Beiersdorf, CleceCorresponsables, CSI Central de Suministros, +TIC, AKI i El Bròquil.